Se hur du kan stödja forskningen

Visa ditt engagemang
Människor sträcker sig upp för att nå hjärt-lungfonden hjärtat

Hjärt-Lungdagarna 2023

Välkommen till två lärorika utbildningsdagar med över 30 olika föreläsare, för dig som är läkare eller yrkesverksam inom vården. Vi ses den 9-10 februari på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Anmäl dig nu

Spring för forskningen!

I anslutning till World Heart Day arrangerar vi ett lopp över hela Sverige där alla kan vara med och gå, lunka eller springa valfri sträcka. Oavsett hur långt du springer går anmäningsavgiften oavkortat till hjärt-lungforskningen.

Anmäl dig nu

Beställ material

Vi har ett omfattande material om allt du kan tänkas veta om hjärt-lungsjukdomar. Här kan du beställa våra skrifter och rapporter kostnadsfritt.

Beställ material

Bli hjärtsmart mitt i livet!

Se vårt studioprogram Låt hjärtat MåBra, med livsviktig forskning som gäller oss alla.

Se sändningen av Låt hjärtat MåBra

Professor Maria Lerm tilldelas Hjärt-Lungfondens stora forskningsanslag

Hjärt-Lungfondens stora forskningsanslag på 15 miljoner kronor går i år till professor Maria Lerm för sin forskning om hur covid-19 och tuberkulos påverkar aktiviteten hos gener och immunförsvar.

Stora forskningsanslaget 2022

Stöd livsviktig forskning - ge en företagsgåva

Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv. Visa personal och kunder att ni stödjer livsviktig forskning. Er gåva gör skillnad.

För företag

SCAPIS – En världsunik studie inom hjärta, kärl och lunga

Målet med SCAPIS är att förhindra olika hjärt- och lungsjukdomar innan de uppstår. Det är sex universitet och universitetssjukhus som leder och driver SCAPIS med Hjärt-Lungfonden som huvudfinansiär.

Läs mer om SCAPIS