Många vill ge tillbaka till forskning som förlängt livet och skriver in Hjärt-Lungfonden i sitt testamente, efter att ha tänkt på sina nära och kära.

Genom att skriva ett testamente kommer din omtanke och ditt personliga engagemang att leva vidare och komma många till del. Din testamentsgåva till forskningen kan till exempel bestå av kontanter, aktier, fastigheter eller värdeföremål. Du bestämmer själv vad eller hur mycket du vill testamentera. Som hjälp kan du beställa vår kostnadsfria testamentshandledning.

Testamentshandledning ger värdefull vägledning

Beställ en testamentshandledning kostnadsfritt. Den är ett bra stöd för dig som ska upprätta ett testamente, bland annat med färdiga mallar.

Beställ testamentshandledning

Lär dig mer om testamente i testamentskolan

I Hjärt-Lungfondens testamentskola lär du dig mer om hur man går tillväga för att upprätta ett testamente.

Till testamentskolan

Vi hjälper dig och svarar på dina frågor

Om du vill få mer information om vårt arbete eller få hjälp inför ett beslut att testamentera så är du varmt välkommen att höra av dig. Här har vi även samlat de vanligaste frågorna som kan dyka upp om testamente.

Få svar på testamentsfrågor

"För mig är det viktigt att bestämma vem mitt arv ska gå till"

Franz Čech 87 år drabbades akut av hjärtsjukdom och har idag en pacemaker som har förlängt hans liv. Tack vare forskningen kan han leva ett liv fullt av rörelse.

Läs hela Franz berättelse

"Jag vill stötta forskningen i mitt testamente"

Berättarkonstnären och fd banktjänstekvinnan Ewa Persson bestämde sig för flera år sedan. En del av sin kvarlåtenskap ska hon testamentera till Hjärt-Lungfonden.

Läs hennes berättelse

Lyssna på vår podd om testamente

I Hjärt-LungPoddens Testamentskola förklarar en jurist allt du behöver känna till om lagar och testamente. Du kan lyssna i lugn och ro från dator eller smarttelefon.

Till Hjärt-LungPodden