Hjärt-Lungfondens poddar om testamente

Lyssna på vår podd: Varför skriva testamente?

Lilla Hedda föddes med hjärtfel och därför skrev pappan in gåva till hjärtforskning i sitt testamentet. Hjärt-LungPoddens jurist ger även svar på frågor kring arv, varför man överhuvudtaget ska skriva testamente och hur man undviker framtida tvister.

Lyssna på poddavsnittet

Lyssna på vår podd: För snurrig för att skriva?

Hjärt-LungPoddens jurist Lena Krantz resonerar tillsammans med programledaren om situationer kring själva testamenteskrivningen

Lyssna på podden

Lyssna på vår podd: Vem ärver vem?

Hjärt-LungPoddens jurist ger svar på viktiga frågor kring arv, vem som ärver vem och hur man undviker tvister.

Lyssna på podden

Lyssna på vår podd: Enskild egendom

I samband med testamenteskrivning kan en del frågor uppstå, bland annat om Enskild egendom och vad som kan hända om detta inte specificeras. Hjärt-LungPoddens jurist Lena Krantz resonerar kring frågorna tillsammans med programledaren.

Lyssna på podden

Testamentshandledning ger värdefull vägledning

Vi erbjuder en testamentshandledning som du kan beställa kostnadsfritt. Handledningen är ett bra stöd för dig som ska upprätta ett testamente, bland annat med färdiga mallar.

Beställ testamentshandledning

Lyssna på vår podd: Varför alla bör skriva testamente

Hjärt-LungPoddens jurist Lena Krantz resonerar tillsammans med programledaren om varför alla kan ha nytta av ett testamente – även vid okomplicerade familjeförhållande. Och när är tidpunkten lämplig för testamenteskrivning?

Lyssna på poddavsnittet

Lyssna på vår podd: Om tvister och Harald Treutikers hjärtinfarkt

Hjärt-LungPoddens gästas som vanligt av jurist Lena Krantz som ger vägledning kring hur man kan undvika att tvister uppstår den dag ett testamentekuvert öppnas.

Lyssna på poddavsnittet