Burgare med picklad rödlök
Den här perfekta burgaren är gjord på mager nötfärs och serveras i hamburgerbröd med smakfull dressing och picklad rödlök. Rotfruktsfries är gott till.
Dela och rosta gärna hamburgerbröden lätt innan du fördelar dressing, sallat, tomater och burgare på underdelarna av bröden. Toppa med picklad rödlök innen du lägger på överdelen av brödet.
4 portioner, 30 minuter + tid för rotfruktsfries och picklad rödlök
Ingredienser
Burgare
500 g mager nötfärs, 5 % fett
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
Olivolja till stekning
Hamburgerbröd, gärna hemlagade
Currydressing
½ dl majonnäs, hemgjord eller färdigköpt
1 dl lätt crème fraiche
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
½ tsk flytande honung
Rotfruktsfries
5 medelstora mjöliga potatisar, tvättade och i stavar
2 stora morötter, skalade och i stavar
1 bit kålrot, (100 g), skalad och i stavar
½ dl olivolja
½ tsk salt
Picklad rödlök
Gör så här
Burgare
Blanda färsen med salt och peppar och forma till 4 burgare.
Grilla eller stek dem i olja på medelvärme, cirka 5 minuter runt om.
Servera i bröd med tillbehör.
Currydressing
Rör ihop ingredienserna till currydressingen och ställ i kyl medan du gör resten.
Rotfruktfries
4 personer 45 minuter
Passar utmärkt till burgare eller grillat. Eller bjud som snacks med en god dipp till.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg de skurna rotfrukterna på en bakpappersklädd plåt.
Ringla över oljan och blanda runt.
Strö på saltet och rosta i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter tills rotfrukterna får lite färg.
Picklad rödlök
6-8 portioner 10 minuter + tid för avsvalning
Gott på hamburgaren av kött, men även till bönor, kyckling eller andra kötträtter. Håller sig cirka en månad i kylen.
Koka upp vinäger, socker, vatten, lagerblad och svartpepparkorn i en vid kastrull tills sockret lösts sig.
Lägg i löken och dra kastrullen av värmen.
Låt löken svalna i lagen och lägg sedan upp den i en ren burk.
Receptet kommer från sundkurs.se