Tonfisksallad i salladsblad

Tonfisksallad i salladsblad

Härlig festlunch med bröd till – eller som förrätt en varm sommardag.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 2 Sweet gem-sallat (hjärtsallat)
  • 1 Tonfisk på burk i olja eller vatten
  • 1 dl Gröna oliver, urkärnade och skivade
  • 1 dl Hackad röd spetspaprika
  • 2/3 dl Majonäs
  • 2 Hårdkokta ägg, skalade och hackade
  • 1/2 dl Hackad gräslök
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och torka sallatsbladen. Använd de som är störst och spänstigast.
  2. Mosa tonfisken.
  3. Blanda den med oliver, paprika och majonnäs.
  4. Vänd försiktigt i ägghacket och peppra efter smak.
  5. Klicka tonfisksalladen i sallatsbladen och toppa med hackad gräslök.

Fler recept till midsommar

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept