Tonfisksallad i salladsblad
Härlig festlunch med bröd till – eller som förrätt en varm sommardag.
4 st
20 min
Ingredienser
- 2 Sweet gem-sallat (hjärtsallat)
- 1 Tonfisk på burk i olja eller vatten
- 1 dl Gröna oliver, urkärnade och skivade
- 1 dl Hackad röd spetspaprika
- 2/3 dl Majonäs
- 2 Hårdkokta ägg, skalade och hackade
- 1/2 dl Hackad gräslök
- Nymald svartpeppar
Gör så här
- Skölj och torka sallatsbladen. Använd de som är störst och spänstigast.
- Mosa tonfisken.
- Blanda den med oliver, paprika och majonnäs.
- Vänd försiktigt i ägghacket och peppra efter smak.
- Klicka tonfisksalladen i sallatsbladen och toppa med hackad gräslök.
Fler recept till midsommar
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept