Pavlovatårta med jordgubbar, pistagemandel och lime
Härlig tårta som kan förberedas dagen innan och dekoreras precis innan servering. Toppen till sommarens alla fester.
8 st
25 min
Ingredienser
- 4 Äggvitor
- 1 krm Salt
- 2 1/2 dl Strösocker
- 1 msk Maizena
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vitvinsvinäger
Fyllning
- 2 1/2 dl Mellangrädde
- 1 l Jordgubbar, rensade och delade, om de är stora
- 3 msk Grovt hackad pistagemandel
- 1 Ekologisk lime, rivet skal
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitor och salt till hårt skum.
- Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning.
- Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 5-7 med elvisp.
- Vispa i maizena, bakpulver och vinäger.
- Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1 1/2 timme.
- Vispa mellangrädden tills den är fluffig med elvisp. Klicka på det över marängbotten och toppa med jordgubbar, rivet limeskal och pistagemandel precis vid servering.
Tidsåtgång: 25 minuter + 1 1/2 timmes gräddning
Tips! Skiva och smaksätt vatten med resten av limen