Pavlovatårta med jordgubbar, pistagemandel och lime

Pavlova - tårta med jordgubbar

Härlig tårta som kan förberedas dagen innan och dekoreras precis innan servering. Toppen till sommarens alla fester.

8 st
25 min

Ingredienser

  • 4 Äggvitor
  • 1 krm Salt
  • 2 1/2 dl Strösocker
  • 1 msk Maizena
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vitvinsvinäger

Fyllning

  • 2 1/2 dl Mellangrädde
  • 1 l Jordgubbar, rensade och delade, om de är stora
  • 3 msk Grovt hackad pistagemandel
  • 1 Ekologisk lime, rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitor och salt till hårt skum.
  2. Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning.
  3. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 5-7 med elvisp.
  4. Vispa i maizena, bakpulver och vinäger.
  5. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1 1/2 timme.
  6. Vispa mellangrädden tills den är fluffig med elvisp. Klicka på det över marängbotten och toppa med jordgubbar, rivet limeskal och pistagemandel precis vid servering.

Tidsåtgång: 25 minuter + 1 1/2 timmes gräddning

Tips! Skiva och smaksätt vatten med resten av limen

Baka både gott och nyttigt!