Zucchinikaka med vallmo och valnötter

Zucchinikaka med vallmo och valnötter

Kakan blir saftig och god av riven zucchini i smeten.

10 st
60 min

Ingredienser

  • 2 dl rapsolja
  • 1 ½ dl rörsocker, alt strösocker
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl mild naturell lättyoghurt
  • 100 g zucchini, grovriven (ca 2 dl)
  • rivet skal och saft från 1 ekologisk citron
  • 2 msk vallmofrö
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl valnötskärnor, grovhackade
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en avlång brödform, cirka 1 ½ liter.
  3. Vispa ihop rapsolja, socker och ägg med elvisp.
  4. Tillsätt yoghurten och krama ur den rivna zucchinin och lägg i tillsammans med citronskal- och saft samt vallmofrö.
  5. Blanda det torra ingredienserna samt valnötskärnorna och vänd i det.
  6. Häll smeten i formen och grädda cirka 40-45 minuter tills en sticka är torr när du sticker mitt i kakan. Låt svalna.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept