Frukostkakor

Frukostkakor i en burk och på ett litet fat.

Mjuksega utan tillsatt socker – perfekt till snabbfrukosten eller som mellanmål. Lätta att baka. Förvara gärna kakorna i kylen.

18 st
45 min

Ingredienser

  • 1 väl mogen banan, skalad
  • 3 msk valfritt nötsmör, t ex jordnötssmör av bättre kvalitet
  • 2 dl finrivna morötter, ca 1 stor
  • 2 ägg
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1 dl havrekärnor
  • 1 dl pumpafrö
  • 1 dl russin, gärna gula
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Mosa bananen på en tallrik och blanda väl med jordnötssmöret.
  3. Lägg det i en bunke med de rivna morötterna och blanda i äggen till en smet.
  4. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop.
  5. Klicka ut cirka 18 golfbollsstora klickar på den bakpappersklädda plåten och platta till lätt.
  6. Grädda 10-12 minuter i mitten av ugnen tills de är gyllene.
  7. Låt svalna på galler.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept