Mandelkrisp

Mandelkrisp på en form.

Perfekt liten sötsak med hälsosamma nötter och frön. Dessutom enkel att göra. Bjud den som den är som en liten sötsak efter maten istället för dessert eller till en fruktsallad till exempel.

20 st
45 min

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel, grovhackad
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl chia-, lin- eller loppfrö
  • 2 dl riven kokos
  • ½ tsk salt
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g mörk choklad (60%)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Vispa ihop honung och rapsolja och blanda i.
  4. Sprid ut blandningen på en bakpappersklädd plåt och grädda cirka 10-12 minuter tills det blir krispigt och får lite färg. Passa, för det bränns lätt.
  5. Låt svalna.
  6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och ringla över.
  7. Låt stelna i kyl 30 minuter.
  8. Bryt i lämpliga bitar.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept