Mandelkrisp

Mandelkrisp på en form.

Perfekt liten sötsak med hälsosamma nötter och frön. Dessutom enkel att göra. Bjud den som den är som en liten sötsak efter maten istället för dessert eller till en fruktsallad till exempel.

20 st
45 min

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel, grovhackad
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl chia-, lin- eller loppfrö
  • 2 dl riven kokos
  • ½ tsk salt
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g mörk choklad (60%)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Vispa ihop honung och rapsolja och blanda i.
  4. Sprid ut blandningen på en bakpappersklädd plåt och grädda cirka 10-12 minuter tills det blir krispigt och får lite färg. Passa, för det bränns lätt.
  5. Låt svalna.
  6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och ringla över.
  7. Låt stelna i kyl 30 minuter.
  8. Bryt i lämpliga bitar.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept