Rostad potatissallad med örtolja

Rostad potatissallad med örtolja på ett fat.

Perfekt att servera till grillkvällen, midsommarbuffén eller med lax.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis, tvättad och delad
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • nymald svartpeppar

Örtolja med parmesan

  • 30 g bladpersilja
  • 1 kruka timjan, grovhackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesan
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg potatisen på en plåt och blanda runt med olja, salt och peppar. Rosta cirka 25-30 minuter tills den får fin färg. Låt svalna lite.
  3. Lägg bladpersilja och timjan med stjälkar och allt i en matberedare och mixa tillsammans med vitlöken och oljan.
  4. Blanda i parmesan och smaka av med peppar.
  5. Vänd i oljan i potatisen.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept