Starta en insamling på Facebook

På Facebook kan du starta en egen insamling och ta hjälp av vänner och familj för att samla in pengar till hjärt-lungforskningen. Det är lätt att komma igång och du kan själv beskriva vad just din insamling handlar om.

Starta en insamling på Facebook

Starta en insamling hos oss

Starta en egen insamling för något som ditt hjärta klappar för. Med vårt verktyg får du full koll på din insamling, och du kan enkelt dela insamlingen med vänner, familj och bekanta.

Starta din insamling här

Fem tips på hur du lyckas med egen insamling

Utgå från ditt intresse Är du intresserad av musik kan du anordna en stödkonsert. Gillar du sport ka du dra igång en turnering. Bara fantasin sätter gränser!

Sätt upp ett mål Om du sätter upp ett mål blir det lättare att få med dina vänner och bekanta på din idé och gemensamt peppa er att jobba vidare.

Sprid budskapet Ett enkelt sätt att sprida information om din insamling är att nå ut via sociala medier. Bjud in alla du känner att vara med. Du kan t.ex. skapa ett event på Facebook och be dina vänner att sprida informationen. Känner du någon som bloggar som kan hjälpa till att dela din insamling? Kontakta gärna tidningar och radio och fråga om de vill berätta om din insamling. Behöver du hjälp i kontakten med press - hör av dig till oss på Hjärt-Lungfonden för tips och råd. 

Utnyttja andra event Passa på att utnyttja tillfället när det redan anordnas t.ex. en marknad eller en idrottstävling där folk möts.

Ha kul! Att ha roligt är viktigt - det ska inte vara ett tvång. Om du gör något du brinner för och tycker är kul blir resultatet garanterat bättre. 

Se hit alla tennisspelare!

Nu lanserar Svenska Tennisförbundet och Hjärt-Lungfonden insamlingen #tennishjärta – insamlingen där hela Tennissverige går samman för att samla in pengar till forskning för ett längre och friskare liv.

Läs mer om samarbetet

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare