Egen insamling

Engagera dig och starta en egen insamling

Två personer kramas på en äng

Kom igång och starta en insamling

Starta en egen insamling för något som ditt hjärta klappar för. Du kan enkelt dela insamlingen med vänner, familj och bekanta.

Starta din insamling här

Starta en insamling på Facebook

På Facebook kan du starta en egen insamling och ta hjälp av nära och kära för att samla in pengar till hjärt-lungforskningen.

Starta en insamling på Facebook
Ikon av ett hjärta som symboliserar medlem

Fem tips på hur du lyckas med din insamling

Utgå från ditt intresse Är du intresserad av musik kan du anordna en stödkonsert. Gillar du sport ka du dra igång en turnering. Bara fantasin sätter gränser!

Sätt upp ett mål Om du sätter upp ett mål blir det lättare att få med dina vänner och bekanta på din idé och gemensamt peppa er att jobba vidare.

Sprid budskapet Ett enkelt sätt att sprida information om din insamling är att nå ut via sociala medier. Bjud in alla du känner att vara med. Du kan t.ex. skapa ett event på Facebook och be dina vänner att sprida informationen. Känner du någon som bloggar som kan hjälpa till att dela din insamling? Kontakta gärna tidningar och radio och fråga om de vill berätta om din insamling. Behöver du hjälp i kontakten med press - hör av dig till oss på Hjärt-Lungfonden för tips och råd. 

Utnyttja andra event Passa på att utnyttja tillfället när det redan anordnas t.ex. en marknad eller en idrottstävling där folk möts.

Ha kul! Att ha roligt är viktigt - det ska inte vara ett tvång. Om du gör något du brinner för och tycker är kul blir resultatet garanterat bättre. 

Inspireras av andra insamlare

Caroline Af Ugglas - Målning

Gåvokalendern 2023

Vi är väldigt stolta över att den skapande artisten Caroline af Ugglas gör en insats för hjärt- och lungforskningen genom att bjuda på sin bildkonst i årets gåvokalender.

Ge en gåva och få kalendern