Egen insamling

Starta en insamling på Facebook

Starta en egen insamling på Facebook och ta hjälp av vänner och familj för att samla in pengar till hjärt-lungforskningen. Det är lätt att komma igång och du kan själv beskriva vad just din insamling handlar om.

Starta en insamling på Facebook

Gå med i Team Hjärt-Lungfonden

Vi tror att sport blir roligare när man är del av något större. Som en i vårt lag hjälper vi dig att driva din insamling med kunskap, material och pepp. Just nu skickar vi en fin funktionströja om du samlar in över 1500 kr.

Starta din insamling här

Starta din egen insamling

Starta en egen insamling för den eller det ditt hjärta klappar för. Bjud in vänner, familj och bekanta att hjälpa till. Din omtanke för forskningen framåt och ger fler friska år.

Starta din insamling här

Fem tips på hur du lyckas med egen insamling

  • Utgå från ditt intresse - Är du intresserad av musik kan du anordna en stödkonsert. Gillar du sport ka du dra igång en turnering. Bara fantasin sätter gränser!

  • Sätt upp ett mål - Om du sätter upp ett mål blir det lättare att få med dina vänner och bekanta på din idé och gemensamt peppa er att jobba vidare.

  • Sprid budskapet - Ett enkelt sätt att sprida information om din insamling är att nå ut via sociala medier. Bjud in alla du känner att vara med. Du kan t.ex. skapa ett event på Facebook och be dina vänner att sprida informationen. Känner du någon som bloggar som kan hjälpa till att dela din insamling? Kontakta gärna tidningar och radio och fråga om de vill berätta om din insamling. Behöver du hjälp i kontakten med press - hör av dig till oss på Hjärt-Lungfonden för tips och råd. 

  • Utnyttja andra event - Passa på att utnyttja tillfället när det redan anordnas t.ex. en marknad eller en idrottstävling där folk möts.

  • Ha kul! - Att ha roligt är viktigt - det ska inte vara ett tvång. Om du gör något du brinner för och tycker är kul blir resultatet garanterat bättre. 

Var med i Cykelmiljonen!

Nu drar vi igång Cykelmiljonen, insamlingen där alla kan vara med och cykla ihop pengar till hjärtforskningen. Målet är att vi tillsammans ska samla ihop en miljon kronor under 2020.

Cykelmiljonen

Stora och små insamlingar - se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare