Melon- och avokadosallad med skinka

Melon- och avokadosallad med skinka

Härlig sommarlunch med vackra färger. Servera med ett gott grovt bröd.

4 st
15 min

Ingredienser

  • ca 600 g Valfri melon, delad och urkärnad
  • 2 st Avokado, delade och urkärnade
  • 1 st Rivet skal och saft av citron, ekologisk
  • 2 msk Olivolja
  • 200 g Körsbärstomater, gärna i olika färger och delade
  • 30 g Rucola
  • 1 kruka Basilika
  • 100 g Tunt skivad lufttorkad skinka
  • 2 msk Hackade pistagemandlar
  • ½ dl Grovriven parmesanost
  • 1 krm Salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Gröp ur melon och avokado och lägg bitarna i en stor skål.
  2. Blanda skal och saft av citronen med olivoljan och vänd i.
  3. Lägg i tomaterna.
  4. Vänd försiktigt i rucola och basilikablad. Salta och peppra lätt.
  5. Vänd i skinkan och servera ur skålen eller lägg upp på ett fat och strö över pistagemandlar och parmesan. Bjud gärna ett grovt bröd till.

Till servering: Grovt bröd

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept