Vaniljrostade nektariner och jordgubbar med glass
Att rosta frukt ger en djupare smak och är gott till en liten klick glass.
4 st
30 min
Ingredienser
- 4-6 nektariner eller persikor, delade och urkärnade
- 200 g jordgubbar, dela stora i halvor
- ½ tsk vaniljpulver, alt 1 tsk vaniljsocker
- raps- eller olivolja till formen
Till servering
- 4 kulor lättglass, alt vegetabilisk glass
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnssäker form med olja och lägg i nektarinhalvorna.
- Strö över jordgubbar och vaniljpulver.
- Rosta i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills det får lite färg.
- Servera med glass.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept