Grillad BBQ-kycklingfilé med stekt majs, körsbärstomater och ugnsrostad sötpotatis
Vad härligt att grilla! Riktig festmat med amerikansk känsla. Kyckling, majs, sötpotatis och en len avokadokräm.
4 st
60 min
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- raps- eller olivolja till pensling
- 4 msk rökig BBQ-sås
- 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Rostad sötpotatis
- 700 g tvättad sötpotatis i klyftor
- 1 msk olivolja
- 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Tillbehör
- 1 burk 280 g majskorn, gärna ekologiska
- 400 g körsbärstomater på kvist
- raps- eller olivolja till stekning
- 1 påse 65 g sallatsmix
- 1 kruka koriander alt persilja
- 1 lime i klyftor
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
- 2 väl mogna avokado
- 1 lime, pressad
- 2 krm salt
- 1 krm chiliflakes
Gör så här
- Förbered en fin grillglöd.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över lite olja. Salta och peppra och stek dem i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills de är gyllene.
- Pensla kycklingen med olja, salta och peppra och grilla den på indirekt värme till en innertemperatur av 80 grader. Prova att skär ett snitt i tjockaste delen, om klar vätska sipprar ut så är den färdig. Pensla kycklingen med BBQ-sås mot slutet.
- Stek majsen och tomaterna för sig hastigt i lite olja tills de får färg. Salta och peppra.
- Mosa avokadon med pressad lime, salt och chiliflakes.
- Servera kycklingen med sötpotatisklyftor, stekt majs och tomater samt den krämiga avokadokrämen, sallat, koriander och gärna limeklyftor.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept