Grillad BBQ-kycklingfilé med stekt majs, körsbärstomater och ugnsrostad sötpotatis

Grillad BBQ-kycklingfilé med stekt majs och körsbärstomater samt ugnsrostad sötpotatis

Vad härligt att grilla! Riktig festmat med amerikansk känsla. Kyckling, majs, sötpotatis och en len avokadokräm.

4 st
60 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • raps- eller olivolja till pensling
  • 4 msk rökig BBQ-sås
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

Rostad sötpotatis

  • 700 g tvättad sötpotatis i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

Tillbehör

  • 1 burk 280 g majskorn, gärna ekologiska
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • raps- eller olivolja till stekning
  • 1 påse 65 g sallatsmix
  • 1 kruka koriander alt persilja
  • 1 lime i klyftor
  • ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
  • 2 väl mogna avokado
  • 1 lime, pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Förbered en fin grillglöd.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över lite olja. Salta och peppra och stek dem i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills de är gyllene.
  4. Pensla kycklingen med olja, salta och peppra och grilla den på indirekt värme till en innertemperatur av 80 grader. Prova att skär ett snitt i tjockaste delen, om klar vätska sipprar ut så är den färdig. Pensla kycklingen med BBQ-sås mot slutet.
  5. Stek majsen och tomaterna för sig hastigt i lite olja tills de får färg. Salta och peppra.
  6. Mosa avokadon med pressad lime, salt och chiliflakes.
  7. Servera kycklingen med sötpotatisklyftor, stekt majs och tomater samt den krämiga avokadokrämen, sallat, koriander och gärna limeklyftor.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept