Philips ny företagspartner till Hjärt-Lungfonden

Tillsammans vill vi sprida kunskap om plötsligt hjärtstopp och vikten av att fler hjärtstartare blir tillgängliga dygnet runt och nära människors bostäder.

Anna-Carin Strandberg, verkställande direktör på Philips AB
Fotograf: Malin Byström Sjödin

Anna-Carin Strandberg, verkställande direktör på Philips AB

Fotograf: Malin Byström Sjödin

Runt 10 000 människor drabbas varje år av ett plötsligt hjärtstopp i Sverige. Endast en av tio överlever om det inträffar utanför sjukhuset. Drygt 70 procent av hjärtstoppen sker i hemmiljö.

Det är många som inte överlever ett hjärtstopp på grund av att det finns för få hjärtstartare och för att kunskapen om hjärt-lungräddning är låg. Där vill vi tillsammans med Hjärt-Lungfonden finnas med och försöka påverka.

– Det är många som inte överlever ett hjärtstopp på grund av att det finns för få hjärtstartare och för att kunskapen om hjärt-lungräddning är låg. Där vill vi tillsammans med Hjärt-Lungfonden finnas med och försöka påverka

Hjärt-Lungfonden är den enade kraften som har tyngd och är trovärdiga, förklarar Anna-Carin Strandberg, verkställande direktör på Philips AB. Den viktigaste faktorn är att påbörja hjärt-lungräddning snabbt, för varje minut som går minskar chansen till överlevnad med tio procent. I det sammanhanget är det viktigt att det finns tillgång till hjärtstartare som korrigerar hjärtrytmen i väntan på ambulans.

– Det viktigaste med vårt samarbete är att få ut fler hjärtstartare och att de ska finnas nära hemmen och vara lätta att nå, även nattetid. I den bästa av världar önskar vi att det inte är mer än tre minuter för alla till närmaste hjärtstartare, fortsätter Anna-Carin Strandberg.

Philips - Hjärtstartare installeras
Fotograf: Malin Byström Sjödin

Hjärtstartare installeras

Fotograf: Malin Byström Sjödin

Att Philips har valt att samarbeta med Hjärt-Lungfonden beror på att organisationen är forskningsbaserade och genom det trovärdiga.

– Det är fantastiskt att få arbeta med en organisation som Hjärt-Lungfonden som har en sådan tyngd och är en sådan trovärdig kraft. Tillsammans kan vi lyfta frågorna, rädda fler liv och göra gott inom hjärthälsan i Sverige.

Hur kan samarbetet med Hjärt-Lungfonden stärka er affär?

– Att fler människor känner till Philips lösningar inom hälsa och medicinteknik. De flesta kanske förknippar oss med dammsugare, lampor och teveapparater. Men med det här samarbetet vill vi att människor ska tänka på oss och hjärtstartare, att vi via våra produkter och lösningar faktiskt räddar liv.

Fakta om Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) är ett ledande hälsoteknologiföretag fokuserat på att förbättra människors hälsa och välbefinnande och möjliggöra bättre resultat över hela hälsokontinuumet – från hälsosamt liv och förebyggande, till diagnos, behandling och hemvård. Tillsammans med våra kunder kan vi förändra hur vården tillhandahålls och upplevs, för att uppfylla våra mål: förbättrad patientupplevelse, bättre hälsoresultat, förbättrad personalupplevelse och lägre vårdkostnader.