Tips när du vill starta UF-företag

Här finns råd och tips för dig som vill starta UF-företag i samarbete med oss.

Ung kvinna
Ung kvinna

Ung Företagsamhet är en rikstäckande organisation som utbildar unga i entreprenörskap. På den här sidan har vi samlat råd och tips för dig som vill starta UF-företag i samarbete med Hjärt-Lungfonden.

Vi välkomnar alla UF-företag som vill hjälpa oss att sprida vårt budskap och samla in pengar till svensk hjärt-lungforskning i världsklass. Här följer några tips och råd, samt en del viktiga riktlinjer som är bra att känna till innan du drar igång.

Samarbete med UF-företag

Berätta gärna för oss om du ska starta ett projekt eller ett UF-företag så att vi kan samarbeta. Fyll i vårt samarbetsavtal och mejla det till oss.

UF-företag som vill sälja egna produkter

Har du en egen produkt som du vill sälja till förmån för Hjärt-Lungfonden? Det uppskattar vi! Du får gärna hänvisa till oss i din marknadsföring, men i stället för att låna vår logotyp ser vi helst att du textar organisationens namn. Till exempel så här "10 kronor per såld t-shirt går till Hjärt-Lungfonden".

Sprid information om Hjärt-Lungfonden

Vi har ett tjugotal skrifter, flera rapporter samt information på vår hemsida som du gärna får nyttja och hjälpa oss att sprida via mässor, sociala medier och i andra relevanta sammanhang. Det mesta av vårt material finns att ladda ner och att beställa hem helt kostnadsfritt.

Sätt in gåvor till Hjärt-Lungfonden

Gåvor från UF-företag kan sättas in på PlusGiro 90 91 92-7 eller Bankgiro 909-1927. Glöm inte att uppge ditt företagsnamn och att det är ett UF-företag. Om du även uppger din adress skickar vi ett tack-brev och en bekräftelse på att vi har tagit emot din gåva. Tack för att du stödjer svensk hjärtforskning!