Möt våra insamlare

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden. Här kan du läsa berättelser och se filmen där några insamlare berättar om sina drivkrafter.

Dansa för livet

För göteborgaren Lars Kanderhag och hans vänner är dansbandsveckan i Malung sommarens höjdpunkt.

Gör armband för strokeforskningen

När Kristina Hellgren drabbades av stroke startade döttrarna Sara, 21, och Josefine, 17, en egen insamling.

Livet efter Jim

När Sofie Ingelssons sambo Jim Beckmann dog i plötsligt hjärtstopp gick alla deras gemensamma drömmar om intet. Men nu ska en av dem trots allt förverkligas. Sofie ska vandra genom Nya Zeeland och samtidigt samla in...

Från fyr till fyr för hjärt-lungforskningen

I sommar åker Annelie från Ölands södra till norra udde på sina inlines för forskningen och för att uppmärksamma vikten av att kunna hjärt-lungräddning.

Fullsatt minneskonsert till stöd för forskningen

När den omtyckta musikern Stanislaw Goral plötsligt gick bort av en stroke i höstas tog hans vänner och musikkollegor initiativ till en minneskonsert för att stödja strokeforskningen.

Stödjer forskningen till minne av sin lillebror

På en semesterresa kollapsade tjugoårige Emir plötsligt på gatan. Trots snabba upplivningsförsök vaknade han inte igen. Efter Emirs hastiga bortgång startade hans syster Azra en insamling till forskningen om långt...

Starta en egen insamling

Starta en insamling för den eller det ditt hjärta klappar för. Bjud in vänner och bekanta att hjälpa till. Din omtanke för forskningen framåt och ger fler friska år.

StrokeRide cyklar till förmån för strokeforskningen

När Kenneth Wilsons pappa drabbades av en hjärnblödning startade han upp StrokeRide som ett projekt för att samla in pengar till strokeforskningen. Fram till idag har det gett fantastiska 100 000 kronor till forskningen.

Martin trampar för livet

Ser ni en glad kille på cykel någonstans på vägarna mellan Stockholm och Sundsvall i sommar kan det vara Martin Stolpe som genomför sin hittills största utmaning som en insats för hjärtforskningen.

Insamling för Gustavs hjärta

När Gustav drabbades av plötsligt hjärtstopp kände hans vän Anton att han ville göra något. För att stödja forskningen som räddade Gustav startade de en insamling för hans hjärta.

Vännerna samlade via datorspel

Vännerna Sara och Moa samlade in 7 000 kr till forskningen på bara tio timmar. Genom sitt stora spelintresse engagerade de andra att bidra till insamlingen.

Lyckad insamling för Axels hjärta

Lilla Axel föddes med hjärtfel och klarade sig tack vare forskningen och den bra vård han kunde få. Här berättar Axels pappa Joakim om deras insamling till Hjärt-Lungfonden.

Så lyckades Thomas med sin insamling

För åtta år sedan fick Thomas diagnoserna hjärtflimmer och hjärtfladder. Efter många behandlingar och en stor operation mår han idag mycket bättre även om han fått växla ner på tempot.

Ingers dansande änglavakter

Det började som en trevlig danskväll och slutade med att Inger Andersson segnade ner i en hjärtinfarkt. Nu har hennes döttrar Johanna och Matilda startat en egen insamling som tack till vården och forskningen.

Spelaren överlevde hjärtstopp - samlar in till forskningen

Handbollsspelaren Joakim Ernstsson drabbades av hjärtstopp mitt under en match. Tack vare snabb hjälp klarade han sig. Nu samlar han och klubben LUGI in pengar till forskningen.

Solsrosplockning till stöd för forskningen

På Allan Johanssons stora solrosfält är alla välkomna att plocka blommor. De som vill får lägga ett bidrag i mjölkkannan som oavkortat går till Hjärt-Lungfonden. I år slog solrosorna rekord!

"Hjärtslaget hedrar pappas minne"

Hanna och Lasses pappa drabbades av plötsligt hjärtstopp. Här berättar syskonen Backskog om hur hur de tog initiativ till golfturneringen Hjärtslaget som stödjer hjärtforskningen.