Möt våra insamlare

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden. Här kan du läsa berättelser och se filmen där några insamlare berättar om sina drivkrafter.

StrokeRide cyklar till förmån för strokeforskningen

När Kenneth Wilsons pappa drabbades av en hjärnblödning startade han upp StrokeRide som ett projekt för att samla in pengar till strokeforskningen. Fram till idag har det gett över 200 000 fantastiska kronor till...

Nidingen lirar för hjärtforskningen

Under skivreleasen av sin första vinylskiva framförde Nidingen sina låtar live. I pausen auktionerades den första LP:n ut som lämnat pressen till förmån för Hjärt-Lungfonden.

Jannes stora hjärta inspirerade vännerna

För två år sedan gick Magnus Sjöcronas morbror Janne bort efter en hjärtinfarkt, 56 år gammal. För att hedra en fantastisk människa med ett stort hjärta startade Magnus en insamling till hans minne.

I år fick Levis dansa runt midsommarstången

På grund av svår astma har Amanda Smedegaard åkt ut och in på sjukhus sedan hon var två år. Efter att hennes son Levis vid två års ålder också drabbats av lungproblem valde Amanda att starta en insamling på Facebook f...

Evelyn startade insamling efter mammans 15:e hjärtinfarkt

Hösten 2017 gick Evelyn Holmgrens mamma bort i sviterna efter sin 15:e hjärtinfarkt. Det fick Evelyn, som själv är ett hjärtebarn, att starta en insamling till förmån för Hjärt-Lungfonden.

Att samla in pengar är Victors sätt att säga tack

Victor Johansson föddes med aortaklaffstenos och fick redan från barnsben höra att han inte skulle anstränga sig för mycket. Idag är han 27 år och är Sveriges tredje starkaste man i sin viktklass. Som ett tack till de...

"Insamlingar gör faktiskt nytta”

Rasmus Aspelin är inte mycket för opersonliga gratulationer på sociala medier. Men när han upptäckte att man enkelt kan starta en födelsedagsinsamling på Facebook, till förmån för välgörande ändamål, nappade han direkt.

Efter Ailinns tredje hjärtoperation – nu startar mamman insamling

Ailinn föddes med ett hjärtfel och har vid nio års ålder opererats för tredje gången. När hennes mamma nu startar en insamling till Hjärt-Lungfonden gör hon det med förhoppningen att forskningen ska komma så långt att...

De sjunger för forskningen

Monica Christoffersson och Petronella Magnusson älskar att sjunga. De bestämde sig för att dra igång en allsång för alla Laholmsbor som gillar att ta ton i Laholms stadspark. I stället för inträde uppmanar de besökarn...

En golftävling med stort hjärta

Genom att kombinera nytta med nöje har Arninge golfklubb samlat in många viktiga tusenlappar till hjärtforskningen. Tävlingen Hjärtslaget går nu in på sitt sjätte år.

Biggest loser-deltagaren Mattias fick hjärtmuskelinflammation under tv-inspelningen

Under inspelningen av Biggest loser 2019 drabbades deltagaren Mattias Lag 45 år från Uppsala av hjärtmuskelinflammation. Mattias, som trodde att han drabbats av en hjärtinfarkt, segnade ihop under en tävling och förde...

Världsmästaren simmar för strokeforskningen

Anna-Carin Nordin är flerfaldig världsmästare i vintersim och världens första kvinnliga Oceans Seven-simmare. När hennes mamma drabbades av stroke bestämde hon sig för att göra vad hon kunde för att stödja forskningen...

Efter 39 hjärtstopp – nu samlar Elsa in pengar till forskningen

Elsa Lundin drabbades av 39 hjärtstopp, ambulanspersonalen hade nästan gett upp hoppet efter över en timmes hjärt-lungräddning. Elsa fick senare läggas i ett nedsövt komatillstånd i två veckor. Idag är hon fullt...

Hannelore hedrar sin pappa med en insamling

När Hannelores pappa Francisco dog lämnade han ett stort tomrum efter sig. Som ett sätt att hantera sorgen valde Hannelore att starta en insamling i sin pappas namn.

24 timmars rodd ska dra in pengar till forskning

I Trelleborg ska det snart ros för livet. Under ett dygn ska åtta lag hålla igång ett antal roddmaskiner och samtidigt samla in pengar till hjärt-lungforskning. - Vi älskar att hjälpa till och inspirera andra att röra...

Hjärtegolf samlar in viktiga pengar till forskningen

Efter att Martin Sahlberg drabbades av hjärtstopp och fick en pacemaker inopererad ville han ge tillbaka för den fina hjälp han fått. Då kom idén att göra om en golftävling som han tidigare anordnat på skoj till en...

Annelii samlar in pengar till forskningen efter mannens död

Han var en närvarande pappa, make, bror, svåger vän, medmänniska. När Johan rycktes bort av en tyst infarkt, bara 47 år gammal, startade hustrun Annelii en insamling i hans namn.

Smyckessmide till förmån för Hjärt-Lungfonden

Hon tävlar i skidspåren, men den största kampen har 17-åriga Axelina Jonsson fört mot sin egen hjärtsjukdom. Nu startar hon UF-företag där en del av vinsten går till Hjärt-Lungfonden.

Vinterbadar till stöd för forskningen

På nyårsafton tog en grupp modiga personer ett iskallt dopp för att samla in pengar till forskningen om hjärt-kärlsjukdom.

Släpp loss med Zumba för Hjärt-Lungfonden

Efter att Anna Björks mamma drabbats av en stroke startade hon Botkyrka Zumba Crew, som under sommaren drog in 10 000 kronor till Hjärt-Lungfondens forskning. ”Zumbaklasserna fortsätter förhoppningsvis under vintern”,...

Binder hjärtekransar för barnhjärtforskningen

Angelica fick en omtumlande start i livet som ny förälder när hennes dotter Elsa föddes med ett hjärtfel som inte hade upptäckts under graviditeten. För att ge något tillbaka för den fina hjälp de fått har hon nu...

Cyklar genom Sverige och bestiger berg för att stödja forskningen

På Alla hjärtans dag för tjugo år sedan förlorade Viktor sin pappa. Bara 47 år gammal fick pappan en hjärtinfarkt och Viktor som då var arton år har saknat honom varje dag sedan dess.

Speedwaystjärna hyllar pacemakern

Som ung och vältränad hade Fredrik Lindgren inte haft en tanke på hjärtsjukdomar förrän han lärde känna sin manager Carolina Jonasdotter. Hon lider av hjärtrus och fick redan som 18-åring en pacemaker. Hennes hjärta...

Avlidne innebandyspelaren hedras med insamling

Innebandyspelaren Mikael Harryson blev bara 25 år gammal. Under lördagens träning drabbades han av hjärtstillestånd och trots snabba insatser gick hans liv inte att rädda.

Dansa för livet

För göteborgaren Lars Kanderhag och hans vänner är dansbandsveckan i Malung sommarens höjdpunkt.

Gör armband för strokeforskningen

När Kristina Hellgren drabbades av stroke startade döttrarna Sara, 21, och Josefine, 17, en egen insamling.

Livet efter Jim

När Sofie Ingelssons sambo Jim Beckmann dog i plötsligt hjärtstopp gick alla deras gemensamma drömmar om intet. Men nu ska en av dem trots allt förverkligas. Sofie ska vandra genom Nya Zeeland och samtidigt samla in...

Från fyr till fyr för hjärt-lungforskningen

I sommar åker Annelie från Ölands södra till norra udde på sina inlines för forskningen och för att uppmärksamma vikten av att kunna hjärt-lungräddning.

Fullsatt minneskonsert till stöd för forskningen

När den omtyckta musikern Stanislaw Goral plötsligt gick bort av en stroke i höstas tog hans vänner och musikkollegor initiativ till en minneskonsert för att stödja strokeforskningen.

Stödjer forskningen till minne av sin lillebror

På en semesterresa kollapsade tjugoårige Emir plötsligt på gatan. Trots snabba upplivningsförsök vaknade han inte igen. Efter Emirs hastiga bortgång startade hans syster Azra en insamling till forskningen om långt...

Starta en egen insamling

Starta en egen insamling för den eller det ditt hjärta klappar för. Bjud in vänner, familj och bekanta att hjälpa till. Din omtanke för forskningen framåt och ger fler friska år.

Martin trampar för livet

Ser ni en glad kille på cykel någonstans på vägarna mellan Stockholm och Sundsvall i sommar kan det vara Martin Stolpe som genomför sin hittills största utmaning som en insats för hjärtforskningen.

Insamling för Gustavs hjärta

När Gustav drabbades av plötsligt hjärtstopp kände hans vän Anton att han ville göra något. För att stödja forskningen som räddade Gustav startade de en insamling för hans hjärta.

Vännerna samlade via datorspel

Vännerna Sara och Moa samlade in 7 000 kr till forskningen på bara tio timmar. Genom sitt stora spelintresse engagerade de andra att bidra till insamlingen.

Spelaren överlevde hjärtstopp - samlar in till forskningen

Handbollsspelaren Joakim Ernstsson drabbades av hjärtstopp mitt under en match. Tack vare snabb hjälp klarade han sig. Nu samlar han och klubben LUGI in pengar till forskningen.

Så lyckades Thomas med sin insamling

För åtta år sedan fick Thomas diagnoserna hjärtflimmer och hjärtfladder. Efter många behandlingar och en stor operation mår han idag mycket bättre även om han fått växla ner på tempot.

"Hjärtslaget hedrar pappas minne"

Hanna och Lasses pappa drabbades av plötsligt hjärtstopp. Här berättar syskonen Backskog om hur hur de tog initiativ till golfturneringen Hjärtslaget som stödjer hjärtforskningen.

Ingers dansande änglavakter

Det började som en trevlig danskväll och slutade med att Inger Andersson segnade ner i en hjärtinfarkt. Nu har hennes döttrar Johanna och Matilda startat en egen insamling som tack till vården och forskningen.

Solsrosplockning till stöd för forskningen

På Allan Johanssons stora solrosfält är alla välkomna att plocka blommor. De som vill får lägga ett bidrag i mjölkkannan som oavkortat går till Hjärt-Lungfonden. I år slog solrosorna rekord!