"Hjärtslaget hedrar pappas minne"

Hanna och Lasses pappa drabbades av plötsligt hjärtstopp. Här berättar syskonen Backskog om hur hur de tog initiativ till golfturneringen Hjärtslaget som stödjer hjärtforskningen.

Dagen före midsommarafton 2012 hände det som inte får hända. Vår pappa Lars-Eric Backskog var ute och sprang och föll ihop. Förbipasserande påbörjade snabbt hjärt-lungräddning och en stund senare fördes pappa med helikopter till sjukhuset. När vi kom dit vändes livet upp och ner. Pappa fanns inte längre. Han blev bara 54 år och allt kändes orättvist och ofattbart. Senare fick vi veta att han dog av plötsligt hjärtstopp.

Vi ville förhindra att samma sak händer andra. Pappa var engagerad i golfklubben. Därför kändes det naturligt att genom golfen samla in pengar till forskningen kring plötsligt hjärtstopp.

Hälften av anmälningsavgifterna gick till Hjärt-Lungfonden

Den 13 juli 2013 ordnade vi ”Hjärtslaget” på vår hemmabana i Klövsjö. Golfklubben var otroligt stöttande och la vår tävling som start på årets tävlingsvecka. Det gav många deltagare. Det blev en känslosam och fin dag. Många ville dela sina minnen av pappa. Längs banan fanns information om hjärtsjukdom och hur forskningen går framåt. Med hjälp av sponsorerna bjöd vi på frukt längs banan och ett fint prisbord.

Hälften av anmälningsavgifterna, 5 850 kr, gick till Hjärt-Lungfonden. Dessutom hade vi en bettingtävling på ett av korthålen. Spelarna valde om de ville satsa 50 eller 100 kr.

Beroende på var på green de träffade med sitt utslag kunde de vinna tillbaka sina pengar eller vinna dubbelt mot insatsen. De flesta som vann valde att skänka pengarna. Det gav 4 525 kr. Dagen inbringade sammanlagt 10 375 kr till forskningen. Inget kan ge oss vår pappa/son/bror/morfar/svärfar/vän tillbaka men dagen blev ett fint minne och gav pengar till forskningen. För att fortsätta hedra pappa och hjälpa forskningen kommer vi att göra tävlingen till en tradition.