Hemgjorda fiskpinnar med bostondressing
Hur gott och enkelt som helst. En fiskrätt som passar hela familjen. Välj rotsaker och kål i olika färger så blir det roligare att servera.
4 st
60 min
Ingredienser
- 2 paket (ca 400g) fryst torskfilé
- 1 dl fullkornsvetemjöl
- 2 ägg
- 1,5 dl ströbröd
- 1/2 krm lite salt
- nymald svartpeppar
- olja till stekning
Bostondressing
- 2 dl turkisk yoghurt
- 3-4 msk bostongurka
- 1 tsk fransk senap
Till servering
- kokt potatis
- kokta gröna ärtor
- bladspenat eller grönsallad
- rårivet t ex morötter, rödkål, rödbetor
Gör så här
- Rör ihop bostondressingen.
- Koka potatisen och ärtorna och råriv rotfrukterna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär fisken tvärsöver i 3 centimeter tjocka skivor. Strö över lite salt och peppra lätt.
- Vänd fiskskivorna i mjöl, doppa dem sedan i ägg och avsluta med att vända i ströbröd.
- Stek i olja i en stekpanna ett par minuter på var sida tills ytan blir gyllene och frasig.
- Lägg över fiskpinnarna i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen 10-15 min.
- Servera direkt med tillbehören.