Hemgjorda fiskpinnar med bostondressing

Hur gott och enkelt som helst. En fiskrätt som passar hela familjen. Välj rotsaker och kål i olika färger så blir det roligare att servera.
4 st
60 min
Ingredienser
- 2 paket (ca 400g) fryst torskfilé
- 1 dl fullkornsvetemjöl
- 2 ägg
- 1,5 dl ströbröd
- 1/2 krm lite salt
- nymald svartpeppar
- olja till stekning
Bostondressing
- 2 dl turkisk yoghurt
- 3-4 msk bostongurka
- 1 tsk fransk senap
Till servering
- kokt potatis
- kokta gröna ärtor
- bladspenat eller grönsallad
- rårivet t ex morötter, rödkål, rödbetor
Gör så här
- Rör ihop bostondressingen.
- Koka potatisen och ärtorna och råriv rotfrukterna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär fisken tvärsöver i 3 centimeter tjocka skivor. Strö över lite salt och peppra lätt.
- Vänd fiskskivorna i mjöl, doppa dem sedan i ägg och avsluta med att vända i ströbröd.
- Stek i olja i en stekpanna ett par minuter på var sida tills ytan blir gyllene och frasig.
- Lägg över fiskpinnarna i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen 10-15 min.
- Servera direkt med tillbehören.
Fler goda recept
Grillad cosmopolitansallat med salsa och grillat kött
Foliepaket på grillen med sötpotatis och lax
Färska gröna bönor med hackat ägg och vinägrett
Sallad med grillad avokado, melon och parmaskinka samt rostade mandlar
Grillade grönsaker, grillat kött och oregano-olja
Sallad med grillad kyckling, jordgubbar och fetaost
Grillad cosmopolitansallat med salsa och grillat kött
Foliepaket på grillen med sötpotatis och lax
Färska gröna bönor med hackat ägg och vinägrett
Sallad med grillad avokado, melon och parmaskinka samt rostade mandlar
Grillade grönsaker, grillat kött och oregano-olja
Sallad med grillad kyckling, jordgubbar och fetaost