Hemgjorda fiskpinnar med bostondressing

Hemgjorda fiskpinnar med bostondressing

Hur gott och enkelt som helst. En fiskrätt som passar hela familjen. Välj rotsaker och kål i olika färger så blir det roligare att servera.

4 st
60 min

Ingredienser

  • 2 paket (ca 400g) fryst torskfilé
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • olja till stekning

Bostondressing

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3-4 msk bostongurka
  • 1 tsk fransk senap

Till servering

  • kokt potatis
  • kokta gröna ärtor
  • bladspenat eller grönsallad
  • rårivet t ex morötter, rödkål, rödbetor

Gör så här

  1. Rör ihop bostondressingen.
  2. Koka potatisen och ärtorna och råriv rotfrukterna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skär fisken tvärsöver i 3 centimeter tjocka skivor. Strö över salt och peppra lätt.
  5. Vänd fiskskivorna i mjöl, doppa dem sedan i ägg och avsluta med att vända i ströbröd.
  6. Stek i olja i en stekpanna ett par minuter på var sida tills ytan blir gyllene och frasig.
  7. Lägg över fiskpinnarna i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen 10-15 min.
  8. Servera direkt med tillbehören.

Fler goda recept