Rödbetssnittar med makrillröra

Rödbetssnittar på ett fat.

Gott tilltugg i väntan på att grillen ska bli klar eller som förrätt innan kräftorna. Du kan även servera röran på små knäckebrödssnittar.

15 st
45 min

Ingredienser

  • 4 medelstora färska röd- eller gulbetor
  • 150 g rökt makrillfilé, urbenad
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor + ca 1 msk spad
  • 1 finhackat grönt äpple (spar hälften till dekoration)
  • ½ d lätt crème fraiche
  • 1 salt och nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Koka röd- eller gulbetorna mjuka med skal i vatten i en kastrull, cirka 45-60 minuter.
  2. Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten och gnid av skalet. Skär dem i drygt centimetertjocka skivor
  3. Riv makrillen i små bitar och lägg i en skål.
  4. Tillsätt hackade rödbetor plus lite spad och hackat äpple.
  5. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  6. Klicka röran på rödbetsskivorna när de svalnat.
  7. Dekorera med resten av äppelhacket.

Tips!

Kläm lite citron över äppelhacket så mörknar det inte.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept