Gubbröra

Gubbröra på bröd

Gubbröra är perfekt som förrätt eller som nattamat. En klassiker som passar till sommarens alla fester.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 1 Ask 125 g Ansjovisfiléer, hackad (spara spadet)
  • 3 Hårdkokta ägg, skalade och hackade
  • 2 + 2 msk Hackad gräslök
  • 0,5 Rödlök, skalad och finhackad
  • 2 msk Ansjovisspad
  • 0,5 Knippe rädisor, tunt skivade

Till servering

  • 4 skivor Osötat rågbröd

Gör så här

  1. Blanda försiktigt ansjovis, ägg, hälften av gräslöken och rödlöken med lite av ansjovisspadet så det håller ihop.
  2. Servera gubbröran på brödskivorna. Toppa med lite mer gräslök och garnera med rädisor.

Fler recept till midsommar