Caesarsallad på enkelt vis

Ceasarsallad och krutonger uppdukade på fat

Enkel caesarsallad som du snabbt svänger ihop med färdiggrillad kyckling och en förenklad dressing. Perfekt när man har ont om tid men ändå vill äta något gott. Passar de flesta i familjen.

4 st
20 min

Ingredienser

  • 1 nygrillad kyckling
  • ½ ciabatta eller liten baguette, gärna fullkorn
  • oliv- eller rapsolja till stekning
  • 2 romansallat, sköljda och torkade
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 2 msk grovriven parmesanost
  • nymald svartpeppar

Dressing

  • 1 ½ dl mild naturell yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
  • 1 msk pressad citron
  • 2 sardeller, mosade
  • ½ tsk worcestershiresås
  • 2 tsk osötad senap
  • 2 msk finriven parmesanost
  • Nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Dra av skinnet från kycklingen och plocka av köttet från benen.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Bryt brödet i små bitar och stek det knaprigt i lite olja i en stekpanna.
  4. Riv sallaten i grova bitar och lägg i en stor skål tillsammans med de halverade tomaterna.
  5. Blanda i det mesta av dressingen.
  6. Skär kycklingen i bitar och blanda i.
  7. Toppa salladen med krutonger och parmesan. Bjud nymald svartpeppar och resten av dressingen till.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept