Marinerad böckling

Böckling på en tallrik.

Bjud kokt färskpotatis till eller servera på knäckebröd som lättare lunch Böckling är en fet fisk med mycket smak och den här rätten passar även som förrätt eller på en buffé.

4 st
50 min

Ingredienser

  • 450 g böcklingfilé (kippers) eller rökt makrillfilé, urbenad
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 hårdkokt ägg, skalat och hackat
  • dillkvistar
  • nymald svartpeppar

Marinad

  • 2 msk söt grov senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Lägg bitar av fisken på ett fat.
  2. Mixa alla ingredienser till marinaden till en slät dressing.
  3. Häll dressingen över fisken och låt den stå i kyl 30 minuter.
  4. Garnera med rödbetor, ägg och dill. Dra några varv med pepparkvarnen.

Innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept