Pasta med kantareller, svartkål och rökt lax
Gott, lätt och med smak av sensommar! Pastarätten är även god utan laxen.
4 st
25 min
Ingredienser
- 280 g fullkornsspaghetti
- 300 g kantareller eller annan svamp, rensad och skuren i bitar
- 3 msk olivolja
- 1 stånd svartkål (ca 300 g), strängen bortskuren och bladen finstrimlade
- 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- 2-3 dl pastavatten
- 2 dl finriven parmesanost
- 1 nypa chiliflakes
- 1 krm salt och nymald svartpeppar
Till servering
- 200 g kallrökt lax
- 150 g gröna bönor, kokta
Gör så här
- Koka ur vätskan ur svampen i en torr panna tills det ”knäpper” i den.
- Tillsätt olivolja, svartkål och vitlök och låt det fräsa cirka 4-5 minuter. Rör då och då.
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen under tiden. Häll av pastan (men spar 3 dl av vattnet) och klipp den ett par gånger så blir det lättare att blanda sedan.
- Blanda spaghettin i pannan med svampblandningen och rör i pastavatten och parmesan och låt allt bli varmt.
- Krydda med chiliflakes, salt och peppar.
- Servera med rökt lax och gröna bönor.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept