Pasta med kantareller, svartkål och rökt lax

Pasta med kantareller, svartkål och rökt lax

Gott, lätt och med smak av sensommar! Pastarätten är även god utan laxen.

4 st
25 min

Ingredienser

  • 280 g fullkornsspaghetti
  • 300 g kantareller eller annan svamp, rensad och skuren i bitar
  • 3 msk olivolja
  • 1 stånd svartkål (ca 300 g), strängen bortskuren och bladen finstrimlade
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 2-3 dl pastavatten
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 krm salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • 200 g kallrökt lax
  • 150 g gröna bönor, kokta

Gör så här

  1. Koka ur vätskan ur svampen i en torr panna tills det ”knäpper” i den.
  2. Tillsätt olivolja, svartkål och vitlök och låt det fräsa cirka 4-5 minuter. Rör då och då.
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen under tiden. Häll av pastan (men spar 3 dl av vattnet) och klipp den ett par gånger så blir det lättare att blanda sedan.
  4. Blanda spaghettin i pannan med svampblandningen och rör i pastavatten och parmesan och låt allt bli varmt.
  5. Krydda med chiliflakes, salt och peppar.
  6. Servera med rökt lax och gröna bönor.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept