Hemgjorda fiskpinnar med bostondressing

Fiskpinnar på en tallrik med spenat, riven morot, ärtor och riven rödkål.

Hur gott och enkelt som helst. En fiskrätt som passar hela familjen. Välj rotsaker och kål i olika färger så blir det roligare att servera.

4 st
60 min

Ingredienser

  • 2 paket (ca 400g) fryst torskfilé
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1/2 krm lite salt
  • nymald svartpeppar
  • olja till stekning

Bostondressing

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3-4 msk bostongurka
  • 1 tsk fransk senap

Till servering

  • kokt potatis
  • kokta gröna ärtor
  • bladspenat eller grönsallad
  • rårivet t ex morötter, rödkål, rödbetor

Gör så här

  1. Rör ihop bostondressingen.
  2. Koka potatisen och ärtorna och råriv rotfrukterna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skär fisken tvärsöver i 3 centimeter tjocka skivor. Strö över lite salt och peppra lätt.
  5. Vänd fiskskivorna i mjöl, doppa dem sedan i ägg och avsluta med att vända i ströbröd.
  6. Stek i olja i en stekpanna ett par minuter på var sida tills ytan blir gyllene och frasig.
  7. Lägg över fiskpinnarna i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen 10-15 min.
  8. Servera direkt med tillbehören.

Fler goda recept