Jordgubb och rabarberkompott

Skål med jordgubb och rabarberkompott

Jordgubb och rabarberkompott passar bra både som dessert, lyxig frukost eller mellanmål.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 300 g Rabarber, skuren i små bitar
  • 200 g Jordgubbar, delade
  • 1 dl Rårörsocker, alt strösocker

Gör så här

  1. Lägg frukten i en vid kastrull och tillsätt socker.
  2. Låt det få ett uppkok och sjud sedan i sin egen vätska på låg värme i cirka 20 minuter till en krämig kompott.
  3. Servera ljummen eller kall.
  4. Den tjocknar när den kallnar.

Tips: Smaksätt gärna med kanel eller vanilj.

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept