Jordgubb och rabarberkompott
Jordgubb och rabarberkompott passar bra både som dessert, lyxig frukost eller mellanmål.
4 st
40 min
Ingredienser
- 300 g Rabarber, skuren i små bitar
- 200 g Jordgubbar, delade
- 1 dl Rårörsocker, alt strösocker
Gör så här
- Lägg frukten i en vid kastrull och tillsätt socker.
- Låt det få ett uppkok och sjud sedan i sin egen vätska på låg värme i cirka 20 minuter till en krämig kompott.
- Servera ljummen eller kall.
- Den tjocknar när den kallnar.
Tips: Smaksätt gärna med kanel eller vanilj.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept