Sol-te med persika samt melon- och jordgubbssangria

Te med bär i ett glas.

Två läskande sommardrycker. Solte är kallbryggt te som får stå i solen en stund för att smakerna ska utvecklas för att sedan kylas med is. Melon- och jordgubbssangrian är en perfekt drink för trädgårdsfesten.

14 st
150 min

Ingredienser

  • 16 dl kallt vatten
  • 4 tepåsar med smak av persika
  • 2 persikor eller nektariner, urkärnade och tunt klyftade (gärna kylda)
  • 1 citron, skivad (gärna kyld)
  • Is

Melon och jordgubbssangria

  • 1 förpackning koncentrerad lättdryck, t ex jordgubb eller hallon
  • 1 flaska (750 ml) alkoholfritt mousserande vin, kylt
  • 2 dl valfri melon, i kulor eller kuber (gärna kylda)
  • ½ liter jordgubbar, sköljda och delade (gärna kylda)
  • Is

Gör så här

  1. Gör sol-te med persika. Lägg tepåsarna i en eller två genomskinliga kannor och häll på det kalla vattnet. Ställ i solen i 2 timmar.
  2. Ta upp tepåsarna och kläm ur dem i teet.
  3. Lägg i persikor eller nektariner, citronskivor samt massor med is.
  4. Servera direkt.
  5. Gör melon- och jordgubbssangria. Blanda lättdryck och mousserande vin i en eller två genomskinliga kannor.
  6. Lägg i melon och jordgubbar samt massor med is.
  7. Servera direkt.

Tips!

Man kan smaksätta båda dryckerna med mynta eller basilika.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept