Grillade gröna tillbehör

Grillad vattenmelon och majs med mera på en bricka.

Än är inte grillsäsongen över. Satsa på gröna tillbehör nu i skördetider eller servera som de är med en grynsallad till. Det behövs inte så mycket kött när man har mycket grillat grönt.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 4 förkokta majskolvar
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 4 tsk riven parmesan
  • Färsk koriander

Grillad sallat med pesto och pumpakärnor

  • 2 sweet gem-sallatshuvuden (kallas också hjärtsallat), delade på längden
  • Lite olja till pensling
  • 4 msk pesto
  • ½ dl pumpakärnor alt sötmandel, grovhackad

Grillad vattenmelon med rosépeppar

  • 1 liten vattenmelon, halverad och skivad i 2 cm tjocka skivor
  • Lite olja till pensling
  • 1 tsk lätt krossad rosépeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Grilla majsen så den får fin färg runtom.
  2. Blanda olja och chiliflakes och pensla med det när majsen grillat färdigt.
  3. Strö på riven parmesan och koriander vid servering.
  4. Pensla sallaten med olja och grilla den hastigt på båda sidor så den får lite färg.
  5. Fördela peston över sallaten och strö på pumpakärnor eller sötmandel vid servering.
  6. Pensla melonskivorna med olja och grilla dem hastigt på båda sidor så de får lite färg.
  7. Strö på rosépeppar och salt vid servering.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept