Grillade gröna tillbehör
Än är inte grillsäsongen över. Satsa på gröna tillbehör nu i skördetider eller servera som de är med en grynsallad till. Det behövs inte så mycket kött när man har mycket grillat grönt.
4 st
15 min
Ingredienser
- 4 förkokta majskolvar
- 2 msk olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 4 tsk riven parmesan
- Färsk koriander
Grillad sallat med pesto och pumpakärnor
- 2 sweet gem-sallatshuvuden (kallas också hjärtsallat), delade på längden
- Lite olja till pensling
- 4 msk pesto
- ½ dl pumpakärnor alt sötmandel, grovhackad
Grillad vattenmelon med rosépeppar
- 1 liten vattenmelon, halverad och skivad i 2 cm tjocka skivor
- Lite olja till pensling
- 1 tsk lätt krossad rosépeppar
Gör så här
- Grilla majsen så den får fin färg runtom.
- Blanda olja och chiliflakes och pensla med det när majsen grillat färdigt.
- Strö på riven parmesan och koriander vid servering.
- Pensla sallaten med olja och grilla den hastigt på båda sidor så den får lite färg.
- Fördela peston över sallaten och strö på pumpakärnor eller sötmandel vid servering.
- Pensla melonskivorna med olja och grilla dem hastigt på båda sidor så de får lite färg.
- Strö på rosépeppar vid servering.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt