Grillade kycklingfiléer med smal potatissallad
Perfekt rätt när du plockar fram grillen inför sommaren. De tunna kycklingfiléerna ska grillas snabbt så ha potatissalladen färdig.
4 st
45 min
Ingredienser
- 4 utbankade kycklingfiléer, s k ”minutfiléer”
- raps- eller olivolja till pensling
- 800 g färskpotatis
- ½ purjolök
- 1 knippe grön sparris
- 2 nävar rucola
- 2 citroner, halverade
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Citronyoghurtdressing
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 ekologisk citron, rivet skal och saft
- 1 msk fransk senap
- 2 tsk flytande honung
- 1 dl mild lättyoghurt
- 1 dl cornichoner, hackade
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Gör så här
- Tvätta och koka potatisen. Låt svalna en aning och dela eventuella stora potatisar.
- Skiva purjolöken tunt och blanda det med potatisen i en stor skål.
- Bryt av den torra nedre delen på sparrisen och släng den.
- Lägg sparrisstjälkarna i kokande vatten cirka 2 minuter och spola sen av dem i kallt vatten. Skär dem i bitar.
- Vispa ihop vitlök, citronskal- och saft, senap, honung och yoghurt. Rör i cornichoner och smaka av med salt och peppar.
- Blanda i dressingen i potatis- och lökblandningen.
- Vänd försiktigt i det mesta av rucolan och lägg upp salladen på ett stort fat. Toppa med sparrisen och lite mer rucola.
- Pensla kycklingfiléerna med lite olja och grilla dem 3-4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Grilla citronen med snittsidan ner och bjud den till. Det är gott att klämma över saften på kycklingen. Servera med potatissalladen.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt