Kladdkaka med nötter

Byt ut smöret mot olivolja och baka en nyttig och fantastiskt god kladdkaka med nötter.
8 st
35 min
Ingredienser
- 4 Ägg
- 2 dl Strösocker
- 2 dl Mild olivolja, extra virgin
- 2 dl Vetemjöl
- 300 g Mörk choklad, gärna med chili
- 1 krm Salt
- 50–100 g Blandade nötter och mandlar, grovt hackade
- 1 nypa Flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Fukta ett bakplåtspapper och skrynkla ihop det innan du lägger det i en form med avtagbar kant, då formar det sig bättre efter formen.
- Rör ägg och socker försiktigt. Det ska inte bli pösigt. Vispa ner oljan.
- Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Häll i chokladen och blanda väl. Vänd i mjölet och saltet försiktigt. Häll smeten i formen och toppa med rejält med nötter och mandlar samt lite flingsalt.
- Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Se upp så att den inte blir torr.
- Servera med färska bär, apelsinbitar och kanske en klick vanliglass.
Tips! Vill du göra muffins istället fördelar du smeten i 16-18 formar (blir bäst om du ställer formarna i en muffinsplåt) och gräddar cirka 15 minuter. De ska vara kladdiga men hålla ihop.