Mai-Lis kladdkaka med nötter

Mai-Lis kladdkaka med nötter

Byt ut smöret mot olivolja och baka en nyttig och fantastiskt god kladdkaka med nötter.

Det här behöver du

8-10 bitar eller 16-18 muffins

4 ägg

2 dl strösocker

2 del mild olivolja, extra virgin

300 g mörk choklad, gärna med chili

2 dl vetemjöl

1 krm salt

50 - 100 g blandade nötter och mandlar, grovt hackade

1 nypa flingsalt

Så gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader. Fukta ett bakplåtspapper och skrynkla ihop det innan du lägger det i en form med avtagbar kant (då formar det sig bättre efter formen).

  • Rör ägg och socker försiktigt. Det ska inte bli pösigt. Vispa ner oljan.

  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Häll i chokladen och blanda väl. Vänd i mjölet och saltet försiktigt. Häll smeten i formen och toppa med rejält med nötter och mandlar samt lite flingsalt.

  • Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Se upp så att den inte blir torr.

  • Tips! Vill du göra muffins istället fördelar du smeten i 16-18 formar (blir bäst om du ställer formarna i en muffinsplåt) och gräddar cirka 15 minuter. De ska vara kladdiga men hålla ihop.

Se Mai-Lis baka

Följ med när Mai-Lis bakar sin goda kladdkaka med nötter

Se filmen här