Muskelmuffins

Muskelmuffins från Sundkurs.se Foto: Ulrika Ekblom

Saftiga och fina muffins med lite mindre socker, men mer fibrer och vitaminer från morot och apelsin plus den smarta solrosoljan.

12 st
35 min

Ingredienser

  • 2 Ägg
  • 1 1/2 dl Strösocker
  • 2 dl Solrosolja
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Majsmjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1/2 krm Salt
  • 3 dl Finrivna morätter

Till servering

  • 1 ekologisk, gärna blodapelsin Rivet skal och saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker.
  3. Vispa i solrosoljan.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
  5. Vänd i det i äggblandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
  6. Tillsätt morötter, rivet apelsinskal och saft och blanda runt.
  7. Fördela i 12 muffinsformar placerade i en muffinsplåt.
  8. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda cirka 15 minuter.

Baka både gott och nyttigt!

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept