Muskelmuffins
Saftiga och fina muffins med lite mindre socker, men mer fibrer och vitaminer från morot och apelsin plus den smarta solrosoljan.
12 st
35 min
Ingredienser
- 2 Ägg
- 1 1/2 dl Strösocker
- 2 dl Solrosolja
- 3 dl Mandelmjöl
- 1 dl Majsmjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1/2 krm Salt
- 3 dl Finrivna morätter
Till servering
- 1 ekologisk, gärna blodapelsin Rivet skal och saft
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop ägg och socker.
- Vispa i solrosoljan.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
- Vänd i det i äggblandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Tillsätt morötter, rivet apelsinskal och saft och blanda runt.
- Fördela i 12 muffinsformar placerade i en muffinsplåt.
- Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda cirka 15 minuter.
Baka både gott och nyttigt!
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept