Lär dig rädda liv under Almedalsveckan

Under Almedalsveckan 2013 finns vi på plats och lär ut hjärt-lungräddning med hjärtstartare. Vi samtalar även om behovet av att utbilda i hjärt-lungräddning och att fler hjärtstartade behövs i samhället.

Varje år drabbas 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp. Bara 500 överlever. Kan vi öka chanserna till överlevnad dramatiskt genom att utbilda fler och placera ut hjärtstartare över hela landet? 

Karta AlmedalenDu är hjärtligt välkommen att delta i både samtal och workshop på Specksrum 5 i Visby måndag den 1 juli - onsdag den 3 juli.

Kan du rädda liv på 180 sekunder? 

Tillsammans med Techmedico, Första Hjälpencentrum och Minerva Academy lär vi ut hjärt-lungräddning med hjärtstartare. Dyk upp när du vill mellan klockan 15 och 16 för att delta i vår workshop.

Varför är det så viktigt att hjärtsäkra Sverige? 

Vi samtalar om behovet av att utbilda i hjärt-lungräddning och placera ut hjärtstartare över hela landet. Medverkar gör Ulrica Klettner, kommunikationschef på Hjärt-Lungfonden, Leif Svensson, professor på Södersjukhuset och Anna Fredholm, projektledare för Hjärtsäkra Sverige. 

Vinn en hjärtstartare

Var med i vår tävling och få chansen att vinna en hjärtstartare till din arbetsplats. Tävlingen utförs på Specksrum 5 i Visby, två minuter från Donners plats.   

Kontaktpersoner

Eva Holmestig, pressekreterare
eva.holmestig@hjart-lungfonden.se 
0708-544242

Anna Fredholm, projektledare
anna.fredholm@hjart-lungfonden.se
0708-544 213