Hej Uppsala hur mår ni?

Hur mår du? Det är en av de vanligaste frågorna vi ställer. Bra, svarar vi ofta. Men hur många har egentligen koll på sin hälsa?

Den 5 juni kommer Hjärt-Lungfonden till Uppsala för att prata om hur vi mår idag och faktiskt testa det. Hur kan vi undvika att drabbas av hjärt-kärlsjukdom och hur stor roll spelar vår livsstil? 

Program

Under hela dagen kan du ställa frågor till kunniga forskare, göra vårt Livsstilstest som ger dig svar på hur bra din livsstil är för ditt hjärta.  Du får också testa på att rädda liv med hjärt-lungräddning och hur du gör steg för steg om du hamnar i en akut situation. 

Vill du kan du testa impedans-vågen som mäter din kroppssammansättning och gör en uppskattning av procentandelen kroppsfett och muskler. Vågarna finns tillgängliga mellan kl. 10-16 och med experter på plats som ger personliga livsstilsråd baserat på din mätning.

Kl. 10-12 - Mai-Lis Hellenius, professor i livsstilsfrågor vid Karolinska Institutet är på plats och svarar på frågor om forskning och hälsa och signerar sin populära bok ”Livsviktigt”.

Kl. 12-13 - Leila Söderholm, träningsexpert visar på plats hur du enkelt kan göra vardagsmotion. Häng på och gör några enkla övningar som inte kräver ombyte.

 Varmt välkomna till en dag om hälsa i forskningens tecken!

Tid och plats:

När: 5 juni kl. 10-18
Var: Olof Palmes plats, Uppsala