Potatissallad med sill och äppeldressing

Kvinna håller skål med potatissallad med sill och äppeldressing

Perfekt sallad till midsommarbuffén eller närsomhelst under sommaren.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 1 burk (240 g) Sill i klart spad, t ex ansjoviskryddad sill
  • 400g Färskpotatis, skrubbad och kokt
  • 2 Morötter, tunt skivade, gärna på mandolin
  • 1 Gulbeta, tunt skivad, gärna på mandolin
  • 3 msk Kapris
  • 1 knippe Rädisor, skivade, gärna på mandolin

Äppeldressing

  • 2 dl Naturell lättyoghurt
  • 1 Äpple, grovrivet
  • 1 Knippe dill, hackad (spar några kvistar till dekoration)
  • Nymald svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av i durkslag.
  2. Blanda ihop dressingen.
  3. Skär den kokta potatisen i bitar och lägg i en stor bunke.
  4. Blanda potatis, skivade morötter och gulbetor varsamt med dressingen och lägg upp på ett vackert fat.
  5. Lägg sillen i ovanpå.
  6. Strö över kapris och rädisskivor och garnera med dillkvistar.

Har du ingen mandolin kan du använda en matberedare med skivinsats eller ta till osthyveln för att få tunna skivor av grönsakerna.

Fler recept till midsommar

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept