Laxburgare med mangosalsa och soja-ingefärsmajonnäs
Lax är tacksam att mixa till färs och göra burgare av. Dessutom blir det så gott.
4 st
45 min
Ingredienser
- 500 g skinn- och benfri laxfilé
- 2 strimlade salladslökar
- 1 tsk grovsmulad rosépeppar
- 2 krm nymald svarpeppar
- 1 tsk salt
- 60 g färsk babyspenat
- Olivolja till stekning
Mangosalsa
- 1 mogen mango, skalad, urkärnad och fint tärnad
- 1 chilifrukt, delad, urkärnad och finhackad
- 3 msk hackad färsk koriander
- 1 krm salt
Soja-ingefärsmajonäs
- 1,5 dl majonnäs, hemgjord eller färdigköpt
- 1 tsk ljus soja
- 1 tsk riven färsk ingefära
Gör så här
- Skär laxen i stora bitar och mixa dem i matberedare till en färs.
- Tillsätt salladslök, rosé- och svartpeppar samt salt.
- Låt färsen vila i rumstemperatur medan du gör salsan och majonnäsen.
- Blanda ihop ingredienserna till mangosalsan.
- Blanda ihop ingredienserna till soja-ingefärsmajonnäsen.
- Forma färsen till 4 burgare. Stek dem i olja cirka 3 minuter på varje sida.
- Servera burgarna mellan bröd med spenat, salsan och soja-ingefärsmajonnäsen.
Tillbehör
4 hamburgerbröd, gärna hembakta, se recept
Fler goda recept
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept