Laxburgare med mangosalsa och soja-ingefärsmajonnäs

Person håller i ett fat med laxburgare

Lax är tacksam att mixa till färs och göra burgare av. Dessutom blir det så gott.

4 st
45 min

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 tsk grovsmulad rosépeppar
  • 2 krm nymald svarpeppar
  • 1 tsk salt
  • 60 g färsk babyspenat
  • Olivolja till stekning

Mangosalsa

  • 1 mogen mango, skalad, urkärnad och fint tärnad
  • 1 chilifrukt, delad, urkärnad och finhackad
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 krm salt

Soja-ingefärsmajonäs

  • 1,5 dl majonnäs, hemgjord eller färdigköpt
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 tsk riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Skär laxen i stora bitar och mixa dem i matberedare till en färs.
  2. Tillsätt salladslök, rosé- och svartpeppar samt salt.
  3. Låt färsen vila i rumstemperatur medan du gör salsan och majonnäsen.
  4. Blanda ihop ingredienserna till mangosalsan.
  5. Blanda ihop ingredienserna till soja-ingefärsmajonnäsen.
  6. Forma färsen till 4 burgare. Stek dem i olja cirka 3 minuter på varje sida.
  7. Servera burgarna mellan bröd med spenat, salsan och soja-ingefärsmajonnäsen.

Tillbehör

4 hamburgerbröd, gärna hembakta, se recept

Fler goda recept

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza gjord på knäckebröd, med fikon och valnötter bland annat.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept