Ringer du Hjärt-Lungfonden är det Margareta som svarar

Slå en signal till Hjärt-Lungfonden och det är med stor sannolikhet Margareta Öberg som svarar. Kommer du på besök är det också hon som möter upp i receptionen.

– Det är alla dessa möten som jag tycker bäst om med mitt jobb, och att kunna ge en bra service, säger Margareta som med åren blivit expert på att hålla reda på allt och alla.

Det är hon som bokar mötesrum, konferenser, fixar kaffe och lotsar samtal och personer till rätt mottagare. Men många av dem som ringer har frågor som Margareta själv kan besvara.

– Många av våra givare hör av sig. Det kan vara frågor om hur man blir månadsgivare eller ordnar en minnesgåva. Men ibland får jag även samtal från personer som lite surt kan undra varför de får ”tiggarbrev” från oss. Då sätter jag ett värde i att vända samtalet till något positivt och förklara varför vi hört av oss.

”Jag har alltid brunnit för att hjälpa andra”

Vissa undrar hur de pengar som skänkts används och hur stor andel som går till forskning.

– Ibland får vi också medicinska frågor men vi kan inte svara på
frågor om enskilda personers hälsa, förklarar hon.

Margareta Öberg har arbetat på Hjärt-Lungfonden sedan 2012 och är även ansvarig för Hjärt-Lungfondens cirka 1 800 medlemmar som vid årsmötet utser fondens huvudmän.

– Jag har alltid brunnit för att hjälpa andra och här får jag jobba för något som kan ge andra ett längre och bättre liv. Dessutom är det en så trevlig arbetsplats fylld av fantastiska medarbetare. Det är som om det sitter något gott i väggarna här, säger hon.