Vi som arbetar på kansliet

Två medarbetare på Hjärt-Lungfonden

På Hjärt-Lungfonden arbetar drygt 50 medarbetare. Om du vill kontakta någon hos oss är du välkommen att ringa vår växel. Gåvoservice når du på 0200-88 24 00.

Ikon - tack för din gåva

Telefon: 08-566 24 200

Besöksadress: Stora Nygatan 27, 111 27 Stockholm

Postadress: Box 2167, 103 14  Stockholm

Vill du komma i kontakt med oss?

Här hittar du olika kontaktuppgifter till oss på Hjärt-Lungfonden.

Om Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfonden samlar in och delar ut pengar till livsviktig forskning. Vår vision är en värld fri från hjärt- och lungsjukdom och vi arbetar för att fler människor ska få ett längre och friskare liv. Vi är övertygade om att vägen dit går genom forskning. Vi arbetar också för ökad kunskap om forskningens betydelse. Huvuddelen av den oberoende forskningen inom hjärt-, kärl- och lungområdet i Sverige finansieras av Hjärt-Lungfonden. Här kan du läsa mer om vårt arbete.

Vår verksamhet är uppbyggd av sex avdelningar med drygt 50 medarbetare som jobbar mot målen utifrån olika fokusområden.

Vår generalsekreterare

Den dagliga verksamheten leds av vår generalsekreterare Kristina Sparreljung. Med lång erfarenhet inom organisationen, har Kristina Sparreljung idag det övergripande ansvaret för att leda och utveckla Hjärt-Lungfondens arbete.

Kristina Sparreljung tillträdde tjänsten den 1 oktober 2014. Som generalsekreterare vill Kristina öka fokus på forskning som nyckeln för att rädda fler liv och ge människor med hjärt-lungsjukdom fler friska år. Insamling och utdelning till forskning har ökat kraftigt sedan Kristina tillträdde som generalsekreterare. 

Kansliet

På Hjärt-Lungfondens kansli arbetar ett femtiotal medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans bidrar alla till att nå våra övergripande mål för att kunna bidra till forskningen. 

Våra avdelningar

Här kan du läsa om våra avdelningar och vad för arbete de driver.