Minnesgåva

Att ge en minnesgåva när någon går bort är ett fint sätt att visa omtanke på. En gåva till forskningen är också något bestående till glädje för kommande generationer.

Det är vanligt att den som avlidit eller anhöriga önskar en minnesgåva till en insamlingsorganisation. Din minnesgåva till Hjärt-Lungfonden hjälper forskningen mot nya genombrott. Det är en gåva som finns kvar när blommor och kransar blommat ut.

När du ger en minnesgåva skickar vi ett vackert minnesblad med din personliga hälsning till de närstående eller till begravningsbyrån.

När du ger en minnesgåva kan du gå via oss på Hjärt-Lungfonden eller via en begravningsbyrå eller förmedlare. Ger du gåvan direkt till oss kan du vara säker på att alla pengar går till forskningen. Vi kan även redovisa till de anhöriga som ordnar begravningen hur mycket pengar som samlades in till forskningen. Om du behöver hjälp med ditt minnesblad finns vi här för dig.

Ann-Sofie samlade in pengar till forskningen

"Blommor är vackra men varar så kort stund". Genom att be anhöriga, bekanta och vänner om en minnesgåva samlade Ann-Sofie in nästan 10 000 kronor till minne av sin pappa Tommy som gick bort i KOL.

Läs Ann-Sofies berättelse

Skriv din hälsning på vårt fina minnesblad

Att ge en minnesgåva är ett fint sätt att hedra minnet av någon som stått dig nära. Din gåva till forskningen finns kvar när blommor och kransar blommat ut.

Skapa en minnesgåva