Hanna, 28 år lever med förmaksflimmer

Hanna, 28 år bor i Malmö och lever med arytmi, vilket betyder att hennes hjärta inte följer normal rytm. Hon inväntar nu en ablationsbehandling. Även hennes pappa är hjärtsjuk och fick sin första infarkt när han var 30 år

Ung kvinna med långt blont hår sitter i en soffa

- Förutom ett antal ballongsprängningar gjorde min pappa sin by-pass-operation när han var 40 år. Den skulle hålla i 10 år men det är 20 år sedan han gjorde den och ta i träd än så länge är det bra, säger Hanna

Hanna märkte att hon fick ont i bröstet och blev andfådd utan att göra något. Med tanke på att hon tidigare testat och sett att hon har anlag för pappans sjukdom så kontaktade hon vården. Hanna fick gå med EKG som konstaterade arytmi och blev kallade till ytterligare ett test efter fyra månader som visade att arytmin ökat avsevärt så hos sattes på listan för en ablationsbehandling. 

- Vad det gäller forskningen är jag så tacksam att den gått framåt och fortsätter åt rätt håll, utan den hade jag inte haft min pappa idag. Därför är jag månadsgivare till Hjärt-Lungfonden, avslutar Hanna.

Förutom detta har hon även förlorat alla på sin pappas sida till just hjärtsjukdomar. Just nu mår Hanna inte så bra, är trött hela tiden och frustrerad på att vänta på en ablation. Hon kan inte heller ta betablockader just nu för hon ska vara redo att åka in till behandlingen när som helst.