Snabb mangoglass med kokos-limeströssel och hallon
Den här lyxiga glassen gör du i ett nafs. Den ska serveras omedelbart för konsistensen blir som mjukglass.
4 st
10 min
Ingredienser
- 1 ekologisk lime, rivet skal och saft
- ½ dl riven kokos, lätt rostad i torr panna
- 1 paket fryst, tärnad mango, (250 g)
- 1 burk kesella, (250 g), 10 %
- 4 msk florsocker
- 2 dl hallon
Gör så här
- Blanda limeskal och kokos, ställ åt sidan.
- Lägg fryst, tärnad mango, kesella, saften av limen samt florsocker i en matberedare och kör tills det blir slätt.
- Lägg genast upp i glas eller skålar.
- Toppa med kokosströsslet och hallonen och servera genast.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept