Snabb mangoglass med kokos-limeströssel och hallon

Den här lyxiga glassen gör du i ett nafs. Den ska serveras omedelbart för konsistensen blir som mjukglass.

4 st
10 min

Ingredienser

  • 1 ekologisk lime, rivet skal och saft
  • ½ dl riven kokos, lätt rostad i torr panna
  • 1 paket fryst, tärnad mango, (250 g)
  • 1 burk kesella, (250 g), 10 %
  • 4 msk florsocker
  • 2 dl hallon

Gör så här

  1. Blanda limeskal och kokos, ställ åt sidan.
  2. Lägg fryst, tärnad mango, kesella, saften av limen samt florsocker i en matberedare och kör tills det blir slätt.
  3. Lägg genast upp i glas eller skålar.
  4. Toppa med kokosströsslet och hallonen och servera genast.

Se recept för avokadoglass

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept