Snabb avokadoglass med matcha-te och pistagemandel

Snabb avokadoglass med matcha-te och pistagemandel

Den här lyxiga glassen gör du snabbt. Den ska serveras omedelbart för konsistensen blir som mjukglass.

4 st
10 min

Ingredienser

  • 1 paket fryst, tärnad avokado, (250 g)
  • 1 burk kesella, (250 g), 10 %
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk matcha-te*
  • saft av 1 lime eller ½ citron
  • 2-3 msk pistagemandel, hackade och lätt rostade i torr panna

Till servering

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Lägg fryst tärnad avokado, kesella, florsocker, matcha-te samt limesaft i en matberedare och kör tills det blir slätt.
  2. Lägg genast upp i glas eller skålar.
  3. Toppa med pistagemandlar och servera med en citronklyfta.

*matcha-te är grönt tepulver som man använder vid japanska te-ceremonier. Mycket rikt på antioxidanter och med en smak som påminner om gräs och bitter mörk choklad. Passar utmärkt i desserter.

Se också recept för mangoglass

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept