Honungskyckling med citron

Kyckling med citron i en form.

Krispig kyckling och len sallad med gryn och granatäpple är en perfekt kombo. Länk till receptet på grynsalladen finns längre ner på sidan.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår med skinn och ben
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 2 saft av citron
  • 1 dl flytande honung
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och rivna
  • 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar

Dekoration

  • 1 citron, skivad
  • Olivolja till stekning

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Putsa kycklinglåren från fett. Vänd dem i vetemjöl.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen i omgångar ett par minuter på varje sida tills de får en vackert gyllene färg. Salta och peppra.
    4. Lägg kycklingen i en form.
    5. Blanda citronsaft, honung och vitlök och häll över kycklingen. Låt kycklingen steka klart i ugnen, cirka 20-25 minuter. Ös kycklingen ett par gånger under tiden. Stek citronskivorna i lite olja i en stekpanna.
    6. Dekorera kycklingen med citronskivorna.

    Tips!

    Servera gärna tillsammans med en härlig grynsallad med granatäpple och fetaost!

    Recept för alla tillfällen

    Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

    Se alla recept