Honungskyckling med citron
Krispig kyckling och len sallad med gryn och granatäpple är en perfekt kombo. Länk till receptet på grynsalladen finns längre ner på sidan.
4 st
35 min
Ingredienser
- 1 kg kycklinglår med skinn och ben
- 1 ½ dl vetemjöl
- 2 msk olivolja
- 2 saft av citron
- 1 dl flytande honung
- 3 vitlöksklyftor, skalade och rivna
- 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar
Dekoration
- 1 citron, skivad
- Olivolja till stekning
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa kycklinglåren från fett. Vänd dem i vetemjöl.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen i omgångar ett par minuter på varje sida tills de får en vackert gyllene färg. Salta och peppra.
- Lägg kycklingen i en form.
- Blanda citronsaft, honung och vitlök och häll över kycklingen. Låt kycklingen steka klart i ugnen, cirka 20-25 minuter. Ös kycklingen ett par gånger under tiden. Stek citronskivorna i lite olja i en stekpanna.
- Dekorera kycklingen med citronskivorna.
Tips!
Servera gärna tillsammans med en härlig grynsallad med granatäpple och fetaost!
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept