Honungskyckling med citron

Kyckling med citron i en form.

Krispig kyckling och len sallad med gryn och granatäpple är en perfekt kombo. Länk till receptet på grynsalladen finns längre ner på sidan.

4 st
35 min

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår med skinn och ben
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 2 saft av citron
  • 1 dl flytande honung
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och rivna
  • 1/2 tsk salt och nymald svartpeppar

Dekoration

  • 1 citron, skivad
  • Olivolja till stekning

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Putsa kycklinglåren från fett. Vänd dem i vetemjöl.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen i omgångar ett par minuter på varje sida tills de får en vackert gyllene färg. Salta och peppra.
    4. Lägg kycklingen i en form.
    5. Blanda citronsaft, honung och vitlök och häll över kycklingen. Låt kycklingen steka klart i ugnen, cirka 20-25 minuter. Ös kycklingen ett par gånger under tiden. Stek citronskivorna i lite olja i en stekpanna.
    6. Dekorera kycklingen med citronskivorna.

    Tips!

    Servera gärna tillsammans med en härlig grynsallad med granatäpple och fetaost!

    Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

    Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

    Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

    Hjälp forskningen framåt
    Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

    Recept för alla tillfällen

    Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

    Se alla recept