Grynsallad med granatäpple och fetaost

Grynsallad med granatäpple och fetaost

Den här salladen är mättande och passar bra på buffébordet alla högtider. Bjud gärna grillat till.

6 st
30 min

Ingredienser

  • 2 dl Korngryn eller andra gryn du gillar
  • 1 msk Olivolja
  • 1 Rödlök, skalad och hackad
  • 2 dl Mynta, hackad
  • 4 dl Bladpersilja, hackad
  • 1 st Rivet skal och saft av citron, ekologisk
  • 150 g Fetaost, 10 %
  • 1 st Granatäpple, kärnorna alt halvt paket (à 250 g) frysta, tärnade
  • 250 g Vindruvor, delade
  • 2 krm Salt och nymald svartpeppar
  • Myntablad till dekoration

Gör så här

  1. Tillaga grynen enligt anvisning på paketet, spola av i kallt vatten och låt de rinna av och kallna.
  2. Blanda grynen med olivoljan.
  3. Blanda i löken och örterna.
  4. Tillsätt skal och saft av citronen.
  5. Smula fetaosten och blanda i den.
  6. Vänd i granatäpplekärnor och vindruvor.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Dekorera med myntablad.
  9. Bjud lite mer olivolja att droppa på själv.

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept