Grynsallad med granatäpple och fetaost
Den här salladen är mättande och passar bra på buffébordet alla högtider. Bjud gärna grillat till.
6 st
30 min
Ingredienser
- 2 dl Korngryn eller andra gryn du gillar
- 1 msk Olivolja
- 1 Rödlök, skalad och hackad
- 2 dl Mynta, hackad
- 4 dl Bladpersilja, hackad
- 1 st Rivet skal och saft av citron, ekologisk
- 150 g Fetaost, 10 %
- 1 st Granatäpple, kärnorna alt halvt paket (à 250 g) frysta, tärnade
- 250 g Vindruvor, delade
- 2 krm Salt och nymald svartpeppar
- Myntablad till dekoration
Gör så här
- Tillaga grynen enligt anvisning på paketet, spola av i kallt vatten och låt de rinna av och kallna.
- Blanda grynen med olivoljan.
- Blanda i löken och örterna.
- Tillsätt skal och saft av citronen.
- Smula fetaosten och blanda i den.
- Vänd i granatäpplekärnor och vindruvor.
- Smaka av med salt och peppar.
- Dekorera med myntablad.
- Bjud lite mer olivolja att droppa på själv.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept