Ride for Life

GE EN GÅVA
Insamlat hittills: 15 400 Kronor
Insamlingsmål: 231 000 Kr
7%

Om insamlingen

Tävling pågår i samarbete med Hjärt och lungfonden : Vinn en cykelresa till Cypern!

Nu kan du vinna en cykelresa till Cypern hösten 2020 * och få uppleva denna fantastiska ö från cykelsadeln tillsammans med Sveriges trevligaste Cykelteam – Ride For Life.

Du kommer att få tillbringa en hel vecka på Cypern med härlig cykling och vi kan utlova dig en fantastisk upplevelse. Boendet är premium i själva Paphos och mat ingår så klart (frukost, lunch, middag). Flyg ingår, bagage ingår, din cykelväska med cykel ingår, ja allt du kan tänka dig. Resans värde är ca 19.000kr.

För att tävla skänker du valfritt belopp till Ride For Life’s insamling på cykelmiljonen senast den 30 juni. Motivera i ett inlägg på sidan varför just du vill följa med på cykelresan till Cypern. Vinner gör den som enligt juryn skapat den mest kreativa eller övertygande motiveringen.

Resan sponsras av Trawell och Cyperns Turistorganisation, och vinnaren utses av en jury bestående av medarbetare på Hjärt-Lungfonden.

  • I det fall resan inte kan genomföras i hösten 2020 på grund av rådande omständigheter (co-vid19) försöker vi genomföra under 2021 istället. (Vi reserverar oss för att den kan bli helt inställd.)

Vill du veta mer om Ride for Life och vår drivkraft, läs gärna mer nedan.

Team Ride For Life cyklar för hjärtat med hjärtat till förmån för Hjärt-Lungfonden.

För dem flesta människor finns det stunder i livet man aldrig glömmer.

Om man frågar någon om dessa stunder kan man exakt säga vad man gjorde just då. Några av dessa är glädjestunder, tex när man får barn och andra stunder är sorgliga.

Detta inlägg kommer handla om det senare och den svåraste stunden i vårt liv. Det var när vi fick ett telefonsamtal som sa att vår sons liv var över.

Han hade fått ett Hjärtrus och hans inopererade ICD gick i baklås och fungerade inte. Trots snabb insats gick hans unga liv inte att rädda.

Vid 25 års ålder upptäcktes det att Alexander hade en sällsynt hjärtsjukdom ARVC. Han var ju en idrottskille och höll på med konditionsidrott på hög nivå. ARVC triggas igång av detta och hjärtat blir förstorat när man läser om unga idrottsmän som plötsligt segnar ner och dör beror detta oftast på denna sjukdom. När Alexanders sjukdom upptäcktes 2013 hade han tur och lyckades få leva ytterligare 5 år.

Vi föräldrar har startat insamlingen och har inga ekonomiska intressen, utan vi vill samla in pengar till hjärt- & lungfonden. Vi vill även sprida kunskap, i Sverige dör 4 av 10 genom Hjärt- & lung relaterade sjukdomar, det är fler än alla Cancer och aids fall ihop. Hjärtsjukdom drabbar allt fler, det är därför livsviktigt med mer forskning.

Deltagarna i Team Ride For Life är organiserade i olika lag som tränar ihop och samlar in bidrag under 2019-2020. I september 2020 cyklar dem gemensamt närmare 800 km i en Odyssé i Grekland som "Grand Finale".

Besök gärna vår hemsida för mer information: https://www.rideforlife.se/

Följ oss på sociala medier; fb: https://www.facebook.com/rideforlifesweden/ instagram: https://www.instagram.com/rideforlifesweden/

I filmen i länken nedan, berättar Alexander själv om att leva med sin sjukdom: https://www.youtube.com/watch?v=l493Td3Ttnk

Hjärtligt tack för ert stöd

Christos och Margareta Amprazis

Hjälp Ride for Life samla in mer till Hjärt-Lungfonden. Dela insamlingen med dina vänner!

Gåvor

Catharins Grann Arvidsson 100 kr 2020-06-22
Fredrik Granlund 200 kr 2020-06-12
Mikael Ahlqvist 500 kr 2020-06-11
Visa fler
Ge en gåva

Fler egna insamlingar

Tillbaka till Cykelmiljonen

Insamlingskonto

SWISH
90 91 92 7
PLUSGIRO
90 91 92 7
BANKGIRO
90 91 92 7

Kontakta oss

TELEFON
08-566 24 200
POSTADRESS
Box 5413
114 84 Stockholm
GÅVOSERVICE
Öppet: helgfria vardagar 08.00 - 18.00
Telefon: 0200-88 24 00

Beställ nyhetsbrev

Anmäl olagligt eller olämpligt innehåll tilldataskydd@hjart-lungfonden.se. Vi tar bort olagligt eller olämpligt innehåll.

FÖLJ HJÄRT-LUNGFONDEN I SOCIALA MEDIER