Gå till hjart-lungfonden.se

Frågor och svar

Här hittar du svar på några vanliga frågor om egen insamling.

Vad är en insamling?

En insamling är en aktivitet som samlar in pengar för att stödja hjärt- och lungforskningen. Pengarna som samlas in går till Hjärt-Lungfonden som sedan delar ut pengarna till noggrant utvald forskning.

Kostar det något att starta en insamling?

Nej, det kostar inget att starta en insamling.

Vem kan starta en egen insamling?

Alla privatpersoner kan skapa ett användarkonto och starta en insamling. Även företag kan starta en insamling så länge huvudsyftet tydligt är att samla in pengar till forskning som Hjärt-Lungfonden finansierar.

Hur ändrar jag på min insamlingssida?

Logga in på ditt konto. På din insamlingssida kan du ändra namn, målbelopp, beskrivning och bild.

Kan jag använda vilken bild jag vill som insamlingsbild?

Ja, du kan välja en personlig bild som insamlingsbild så länge den inte kan uppfattas som stötande.

Hur ger jag en gåva till en insamling?

Sök upp den insamling som du vill stödja. Klicka på ”Ge gåva”. Ange vilket belopp du vill ge och välj hur du vill betala. Följ instruktionerna i gåvoflödet. Din betalning hanteras säkert via betallösningen Mondido oavsett om du vill betala via Swish, kort eller på annat sätt.

Varför får jag ett mejl med ämnet "Var det något som gick fel?"

Om du går till betalsidan och sedan ändrar dig och avbryter betalningen, skickar vårt system automatiskt ut ett mejl till dig. Detta görs för att säkerställa att systemet fungerar korrekt och för att vi alltid strävar efter att förbättra oss. Om du kan se ditt namn och gåvan på insamlingssidan så har din betalning gått igenom. Om du ändå har fått ett mejl kan det bero på att du har ändrat betalsätt eller summa innan du genomfört betalningen.

Hur vet jag att pengarna går fram?

Hjärt-Lungfonden har en säker plattform och själva betalningen hanteras av Mondido som är en etablerad betalningsaktör på den svenska marknaden för betalningar både via Swish, bankkort och andra betalningsformer.

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss på ei@hjart-lungfonden.se Vi har som mål att besvara ditt mejl inom 24 timmar under helgfria vardagar.

INSAMLINGSKONTO

  • Plusgiro 90 91 92-7

  • Bankgiro 909-1927

  • Swish 90 91 92 7

GÅVOSERVICE

KANSLI