Gå till hjart-lungfonden.se

Jenny Nyström, konstnär i gåvokalendern 2024

Bidra till insamlingen
Insamlat hittills: 94 050 kronor
Insamlingsmål: 75 000 kr
125%

Om insamlingen

Skänk en gåva på minst 300 kronor och få gåvokalendern 2024!

Hej! Jenny Nyström och Hjärt-Lungfonden har en lång gemensam historia – vilket Hjärt-Lungfonden ville uppmärksamma nu när de snart fyller 120 år. Deras önskemål var att Jenny Nyström skulle bli årets konstnär i gåvokalendern 2024. När vi på Kalmar läns museum fick frågan om vi kunde hjälpa till sa vi självklart ja, eftersom vi tycker att forskningen är livsviktig. Därför har vi nu också startat en egen insamling. Ger du en gåva på 300 kronor eller mer får du kalendern med Jenny Nyströms vackra konst.

Du kanske undrar varför Hjärt-Lungfonden vände sig till just oss? Svaret är att Kalmar läns museum har en stor samling av Jenny Nyströms konst och personliga tillhörigheter – och vi har sett till att utvalda verk har kunnat reproduceras i gåvokalendern med bra kvalitet. Det hade inte varit möjligt utan Jenny Nyströms och Curt Stoopendaals stiftelse, som äger samlingen. Därför vill vi passa på att tacka dem för att de gör Jenny Nyströms konst tillgänglig för svenska folket. Varmt välkommen till Kalmar läns museum för att få se utställningen med egna ögon.

Avslutningsvis vill vi berätta att redan 1910 gjorde Jenny Nyström för första, men inte sista, gången julmärken åt Svenska Nationalförsamlingen mot Tuberkulos (som Hjärt-Lungfonden hette på den tiden). Försäljningen av hennes julmärken har över tid bidragit med mycket pengar till kampen mot bland annat tuberkulos. Denna sjukdom hade både drabbat Jenny Nyströms make hårt och lett till hennes systers alltför tidiga bortgång. Med tanke på det känns det extra fint att hennes konst kan fortsätta att göra skillnad för forskningen.

Vill du också stödja kampen mot sjukdomar i hjärta, kärl och lungor? Ge en gåva redan idag. Stort tack!

Varma hälsningar Kalmar läns museum

PS. Skänk via knappen ”Ge en gåva” och skriv dina adressuppgifter noga så att Hjärt-Lungfondens paket hamnar rätt. DS.

Gåvor

Anonym givare 300 kr 2024-06-15
Anonym givare 300 kr 2024-06-05
Darko Knutsson 300 kr 2024-06-04
Visa fler
Bidra till insamlingen

Fler insamlingar

Tillbaka till förstasidan

INSAMLINGSKONTO

  • Plusgiro 90 91 92-7

  • Bankgiro 909-1927

  • Swish 90 91 92 7

GÅVOSERVICE

KANSLI