Gåvokalender

Årets kalender är framtagen i samarbete med Caroline af Ugglas.

Illustration av gåvokalendrar 2021, 2022 och 2023

Hjärt-Lungfondens årliga Gåvokalender är en väggprydnad som skapats till stöd för forskningen. Ge en gåva och få eget exemplar via konstnärens egen insamling!

Caroline af Ugglas blir årets konstnär

På Hjärt-Lungfonden är vi väldigt stolta över att den skapande artisten Caroline af Ugglas gör en insats för hjärt- och lungforskningen. Hon gör det genom att bjuda på sin bildkonst. Hennes verk påminner lite om Caroline själv – ett färgstarkt inslag i vardagen.

Caroline af Ugglas sjunger tillsammans med sin kör "Låt hjärtat slå".

Gåvokalenderns tidigare konstnärer

  • 2022 var den begåvade unga Maximilian Svensson konstnär för Gåvokalendern. Maxi som han kallas, är 16 år och bor i Tyresö. Redan som åttaåring bestämde han sig för att bli konstnär efter att ha fått en bok med Lars Lerins konst.

    Maxi Svesson visar upp sin gåvokalender

    2022: Maxi Svensson

  • 2021 prydde folkkäre Lasse Åberg gåvokalendern med sina litografier – Lasse studerade grafisk formgivning på Konstfack under första halvan av 60-talet. Sedan dess lever han efter mottot ”inte en dag utan ett streck”.

    Lasse Åberg

    2021: Lasse Åberg

Vill du hjälpa forskningen genom att starta din egen insamling?

Att driva en insamling är ett fint sätt att engagera sig i en livsviktig fråga. Ta hjälp av släkt och vänner för att samla in pengar till hjärt-lungforskningen. Det är superenkelt och du bestämmer själv vad just din insamling handlar om.

Starta din insamling