Byggföretagen stödjer forskningen om hjärt-kärlsjukdom

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen samlar bygg-, anläggnings- och specialföretag och vill bygga Sverige på schyssta grunder. De är också ett av de företag som valt att, med en julgåva, stötta den forskning som Hjärt-Lungfonden finansierar.

– Vi är nästan 160 medarbetare, över hela landet. Traditionellt brukar vi ge julgåvor i form av presenter, vi brukar ha julbord och lite sådant. Men så började vi diskutera det här med presenter, och frågan kom upp: ska vi ge det eller kan vi göra skillnad på annat sätt? I samband med coronapandemin berördes många hos oss, på olika sätt, av covid-19 och vi fick höra att Hjärt-Lungfonden gjorde en satsning på forskning inom just detta. Vi tyckte alla att det var en bra idé att stötta den forskningen. Ingen har gått oberörd genom detta. Det påverkar var och en utav oss, berättar Catharina Elmsäter-Svärd, VD på Byggföretagen.

Catharina Elmsäter-Svärd, VD på Byggföretagen

Hon fortsätter:

– Hjärt-, kärl- och lungsjukdom är ju otroligt vanligt. Många känner någon som drabbats. Forskningen är i behov av pengar, så är det verkligen. Och vi vet att forskningen är beroende av gåvor, så att vara med och hjälpa till var ett aktivt val som vi gjorde.

Årets mest omtänksamma julklapp

Ge en livsviktig julklapp till anställda och kunder. Stöd vårt arbete med en julgåva – som tack får ni julkort, banners och diplom.

Ge en julgåva till forskningen