StrokeRide cyklar för strokeforskningen

När Kenneth Wilsons pappa drabbades av en hjärnblödning startade han upp StrokeRide som ett projekt för att samla in pengar till strokeforskningen. Fram till idag har det gett över 250 000 fantastiska kronor till forskningen.

Grupp med cyklister i röda tröjor på landsväg

Startade StrokeRide för sin pappa

– 2012 fick min pappa, Leif, en hjärnblödning. Efter det följde någon månad som var en orolig och jobbig tid för honom även om han hela tiden hade gott mod om att bli bra igen.
Under våren/sommaren 2012 så gick återhämtningen ganska snabbt framåt men möttes av något bakslag under hösten. Idag är Leif pensionär och har sedan stroken 2012 genomfört några motionslopp på sin mountainbike. Leif är även med i olika insamlingsaktiviteter vi gör och är dessutom en stor resurs vid bygget av Grästorps Mountainbikespår.

Manlig cyklist med cykelhjälm

Företag har engagerat sig

Tack vare ett antal företag som engagerat sig genom att köpa reklamplats på våra cykelkläder kan vi skänka 200 kronor per såld cykeltröja eller cykelbyxa till Hjärt-Lungfondens strokeinsamling! På www.StrokeRide.se hittar du fler cykelkläder och andra saker som du kan köpa och samtidigt vara med och bidra till strokeforskningen.

Hand som håller i mobiltelefon.

Uppmanar alla att cykla och samla in pengar via cykelmiljonen

Cykelmiljonen är ett projekt vars mål är att samla in en miljon kr till forskningen fram till starten av årets Vätternrunda. I den här filmen uppmanar Kenneth alla att vara med och cykla till förmån för livsviktig forskning. Kenneth kommer att skänka 5 kr per mil han cyklar och han räknar med att cykla 300 mil.
Klicka här för att se Kenneths film

StrokeRide cyklar till förmån för strokeforskningen

Fram till idag har StrokeRide samlat ihop över 250 000 kronor till forskningen. Insamlingen görs framförallt genom cyklingen som är ett stort intresse, därav namnet StrokeRide.

Alla kan bli en StrokeRide-cyklist! Som medlem får du möjlighet att cykla med mycket trevliga människor, samtidigt som du stödjer forskningen, läs mer på www. strokeride.se/forening/medlem/ , du behöver dock inte vara en cykeltok för att bidra till denna insamling.

Starta en egen insamling

Vi behöver vara fler som ger till forskningen. Starta en egen insamling och bjud in dina vänner och bekanta att hjälpa till.

Starta din insamling

Stora och små insamlingar – Se hur andra gjorde

Funderar du på att starta en egen insamling till förmån för hjärt- eller lungforskningen? Möt några av de eldsjälar som startat en insamling till Hjärt-Lungfonden.

Möt våra insamlare